Noutati, Stil de viata sanatos

Fructele goji – „diamante rosii” pentru longevitate

Fructele goji sunt bogate în substante nutritive si sprijina buna functionare a organismului uman. Au o actiune puternic antioxidanta, contribuind în acest fel la prelungirea vietii. Au o multime de beneficii asupra sanatatii.

Fructele goji

Fructele goji au o culoare intensa rosie-portocalie si dimensiuni între 1 si 2 cm. Arbustul Lycium Barbarum, cel care produce aceste fructe, creste pe pantele si vaile din China, Mongolia si tibet. Fructele se coc în perioada august – octombrie. Când sunt proaspete, fructele goji nu trebuie atinse cu mâna, deoarece se înnegresc, ca si rectie de oxidare. Dupa ce sunt culese, fructele se asaza pe rogojini speciale si se usuca la umbra. Au un gust intens, dulceag.

Ce avantaje are consumul de fructe goji?

  • Întârzie procesul de îmbatrânire
  • Sustin activitatea sistemului nervos si a celui circulator
  • Fortifica organismul si are un impact pozitiv asupra starii fizice generale, îmbunatateste starea de spirit si memoria
  • Au efect antiaging
  • Purifica sângele
  • Întaresc muschii si oasele (previn aparitia osteoporozei)
  • Maresc potenta
  • Au efect antitumoral
  • Au cea mai mare cantitate de antioxidanti din toate fructele din lume
  • Curata ficatul de toxine, îmbunatatesc digestia si sunt de ajutor persoanelor care tin diete
  • Sursa de proteine complete, contin o multime de vitamine, minerale si aminoacizi
  • Contin betacaroten, luteina, licopen si steroli esentiali
  • Contin zinc, potasiu, calciu, fier, vitamina C, seleniu si riboflavina
  • Îmbunatatesc activitatea rinichilor si a plamânilor
  • Contribuie la buna functionare a inimii
  • Au efect tonic

Fructele goji

Cum se utilizeaza fructele goji?

Se pot consuma direct din copac, dar sunt delicioase si uscate. Se pot adauga în bauturi si într-o varietate de preparate culinare pe baza de legume sau orez. Se adauga în ceaiuri, sucuri si chiar în vinuri. Completeaza perfect fulgii de cereale, batoanele de cereale si biscuitii.

Se potrivesc foarte bine la mâncarurile din carne de pui sau porc. Doza zilnica recomandata este de 10 – 30 de fructe uscate.

Cercetatorii sustin ca fructele goji sunt cele mai valoroase si nutritive fructe din lume.