Retete

Fulgi de drojdie inactivi – Un ingredient valoros in orice dieta

Fulgi de drojdie inactivi sunt, pe scurt, drojdie care nu mai provoaca procesul de fermentare si nu functioneaza în conditii favorabile.

Drojdia inactiva sau drojdia nutritiva, asa cum mai este cunoscuta, se obtine din ciuperca Saccharomyces cerevisiae. Se cultiva de obicei pe baza de glucoza vegetala si apoi când ajunge la maturitate, este recoltata, spalata si uscata la temperaturi înalte pentru a obtine fulgi curati.

Fulgii de drojdie inactiva furnizeaza organismului numerosi  nutrienti  valorosi, vitamine, minerale si aminoacizi. Acestia au un gust foarte interesant de carne, dulce, cu note de nuci si brânza.

Cum se fac fulgii  de drojdie inactiva?

Modul exact în care este fabricat acest produs va va permite sa întelegeti mai bine ce sunt fulgii de drojdie inactivi. Procesul nu este complicat, dar necesita instrumente si cunostinte adecvate:

  1. Drojdia este combinata cu mediul nutritiv sub forma de melasa de trestie sau sfecla.
  2. Substanta se extinde la dimensiunea dorita.
  3. Drojdiile crescute sunt supuse la temperaturi ridicate pentru a le dezactiva biologic.
  4. Drojdia este separata de reziduri, este spalata si uscata.

Fulgii se vând în ambalaje sigilate, de obicei cântarind de la aproximativ 100 la chiar si 1000 de grame. Fulgii naturali de drojdie astfel pregatiti, inactivi fara aditivi inutili, pot fi cumparati si din magazinul nostru, aici.

Fulgi de drojdie inactivi – proprietati si valori nutritionale

Ce face ca tot mai multi oameni carora le pasa de o dieta sanatoasa ajung sa consume fulgi de drojdie? Drojdia inactiva, cum si cu ce se manânca de fapt?

 Acest produs este adesea numit parmezan vegan, potentiator natural al aromei sau „umami pudra”. De fapt, proprietatile sale contribuie la sublinierea gustului multor feluri de mâncare, actioneaza ca un glutamat monosodic natural. Este demn de remarcat însa faptul ca fulgii de drojdie inactivi, consumati în cantitatile recomandate de 2-3 lingurite pe zi, nu au un efect negativ asupra unui corp sanatos.

Ce substante nutritive veti furniza organismului consumând fulgi de drojdie inactivi? În principal:

  • aminoacizi exogeni necesari în procesele care au loc în corpul uman,
  • Vitamine B: B1, B2, niacina, B6,
  • folati,
  • fibre, beta-1,3 glucan, trehaloza, glutation,
  • cantitate mica de vitamina A.
  • fier, cupru, zinc, potasiu, magneziu, sodiu, calciu si seleniu.

Datorita acestei compozitii, fulgi de drojdie au efecte antibacteriene si antivirale strâns legate de cresterea imunitatii. Adaugarea acestora  în diverse feluri de mâncare poate avea un efect pozitiv asupra tratamentului diareei cronice si a problemelor cu pofta de mâncare. În plus, datorita continutului de beta-1,3 glucan, acestea pot reduce nivelul colesterolului din sânge. La fel ca drojdia activa, fulgii pot îmbunatati aspectul pielii, a parului si a unghiilor datorita continutului de vitamine si minerale.

Drojdia inactiva – cum si cu ce se consuma?

Acest produs poate fi folosit cu succes ca condiment pentru diferite feluri de mâncare. Functioneaza excelent ca agent de îngrosare natural si sanatos pentru supe, sosuri sau diferite tipuri de caserole. Este de obicei un produs fara gluten, care nu contine lactoza sau proteine ??animale, deci va functiona bine în multe diete speciale, de detoxifiere. Fulgii de drojdie inactivi, combinati cu nuci, sunt folositi ca brânza vegana, adaugând aroma bucatariei italiene. Au un gust excelent cu legume, produse de patiserie rafinate, diverse feluri de mâncare, chiar si deserturi. Merita sa încercati sa le introduceti în dieta zilnica!

Sursa: cosdlazdrowia.pl