Hummusul este originar din Orientul Mijlociu si este perfect atunci când vrei o gustare rapida. Noi te invitam sa încerci sa prepari singur acasa si îti prezentam o reteta usoara si rapida de hummus!
Ingrediente:
– 200g naut
– 3 catei de usturoi
– 2 linguri de suc de lamâie
– 1 lingura de ulei de masline extra virgin
– 2-3 linguri de pasta de susan – tahini
– sare
Va puteti juca cu aceste cantitati în functie de cât hummus doriti sa faceti si puteti adauga curcuma sau paprika în functie de preferinte.
Mod de preparare:
Lasati nautul la înmuiat peste noapte în apa rece sau adaugati-l într-o oala mare cu apa fierbinte si lasati-l pentru o ora. Aceste se vor hidrata si se vor umfla.
Scurgeti nautul si clatiti-l bine.
Fierbeti apoi nautul pentru aproximativ o ora (apa trebuie sa depaseasca stratul de naut cu o palma).
Când boabele devin moi si pufoase, scurgeti-le de apa si puneti-le la blender. Adaugati usturoiul maruntit, pasta de tahini, sucul de lamâie, sarea si uleiul de masline (uleiul de masline va face hummusul mai cremos, dar îl puteti înlocui cu apa).
Asteptati pâna ce compozitia devine cremoasa si moale. Daca hummusul este prea gros, adaugati un pic de apa.
La final, puteti completa cu diverse ierburi sau oricare ingredient care va place: de la piper rosu, busuioc, coriandru, curry sau chiar ardei iuti. Cerul este limita 🙂
Sursa: minimalistbaker.com