Mierea de mana – de ce sa o consumi?
Acest tip de miere este produs de albine din mana coniferelor, precum bradul, molidul, zada si pinul. Are o culoare închisa, aproape neagra, uneori cu o tenta verzuie. Mierea de mana de vara este mai întunecata decât cea de primavara. Mierea de mana este mai densa decât alte tipuri de miere. Are o aroma dulce de rasinoase.
Mierea de mana contine o multime de elemente nutritive valoroase, vitamine si minerale, precum si elementele necesare pentru functionarea normala a organismului.
Este folosita pentru a trata afectiunile tractului respirator. Are efect antiinflamator, antiseptic si este un foarte bun expectorant. Vindeca racelile si amelioreaza simptomele pneumoniei. Se recomanda pentru a întari sistemul imunitar.
Are efecte benefice asupra inimii si a sistemului circulator. Previne ateroscleroza. De asemenea, are efecte puternice de detoxifiere.
Doza zilnica recomandata de miere de mana este de 20 g. În plus, mierea are mai putine calorii decât zaharul si mai multi carbohidrati, asadar poate fi folosita pentru a îndulci cafeaua sau ceaiul. Mierea nu trebuie adaugata în bauturi cu temperatura de peste 50° C, deoarece îsi pierde proprietatile.
De ce mierea de mana este destul de scumpa?
Acest lucru se datoreaza faptului ca mierea este recoltata o data pe an sau chiar o data la câtiva ani.
De ce e închisa la culoare?
Mana proaspata are o culoare stralucitoare, însa se întuneca din cauza luminii si a oxigenului.