Negrese cu Miere Manuka
Ți-e pofta de ceva dulce? Încearca negresele cu miere de manuka! Sunt o gustare usoara, delicioasa si satioasa de care te vei îndragosti!
Ingrediente:
2 cesti si jumatate de fulgi de ovaz
1 ceasca de faina (la alegere)
1 cani de zahar brun
2 linguri de miere manuka
3 1 lingura bicarbonat de sodiu
½ lingurite de sare
1 ceasca ulei de cocos topit
2 oua
1 lingura de vanilie
230 g ciocolata neagra, maruntita (echivalentul a unei cesti si jumatate)
Mod de preparare:
Preîncalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius.
Unge un vas de copt cu dimensiunile aproximative de 22x33cmcu folie de copt.
Într-un bol mare adauga fulgii de ovaz, faina, zaharul brun, mierea de manuka, bicarbonatul de sodiu, sare, uleiul de cocos, ouale si vanilia si amesteca compozitia pâna când ingredientele se omogenizeaza si aluatul devine uniform (aluatul s-ar putea sa para uleios, dar este normal).
Adaugati apoi cam o cescuta cu bucatele de ciocolata amaruie.
turnati jumatate din compozitie în tava tapetata cu hârtie.
Presarati apoi restul bucatelelor de ciocolata ramase si apoi asezati cealalta jumatate de aluat peste primul strat. Unele bucatele de ciocolata se vor vedea prin al doilea strat de aluat, dar fara grija: vor iesi perfect.
La alegere, puteti sa mai presarati un strat de bucatele de ciocolata negara pe deasupra.
Coaceti pentru 20-25 de minute. Nu lasati la copt pentru prea mult timp.
Lasati apoi desertul sa se raceasca în tava pentru cel putin 30 de minute înainte de a-l felia si servi
Pofta buna!
Sursa: wedderspoon.com