Originar din Asia, nautul este cunoscut de mii de ani. Are o valoare nutritiva mare si se potriveste cu aproape orice ingredient din bucatariile lumii. Are efect benefic asupra parului, pielii, unghiilor, îmbunatateste digestia si scade colesterolul.
Omleta cu naut si sos de ciuperci. Este un preparat delicios din bucataria araba. Ideala pentru a fi servita la felul principal.
timp de preparare: 20 de minute.
Numar portii: 2.
Ingrediente:
- 1 cana de naut
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 3 lingurite de patrunjel tocat
- 1 praf de sare
- Piper
- Curry
- 3 linguri de faina
- Coriandru
- Chimen
- 1 lingura de ulei
- 300 ml apa
- 1 pachet de sos de ciuperci
Preparare:
Se lasa nautul la umflat în apa, peste noapte, a doua zi se scurge si se fierbe timp de 1 ora.
Se toaca ceapa si usturoiul. Se adauga restul de ingrediente si se amesteca bine. Amestecul se pune într-o tigaie cu ulei încins si se gateste pe ambele parti, la fel ca omleta. Se adauga sosul de ciuperci.
Pofta buna!