Retete, Noutati

Paella cu muguri de banane

– de post, vegan, vegetarian –

Paella spaniola reinventa – cu legume si muguri de banane

Ingrediente:

350g orez alb risotto

900ml supa vegetala

400g (o conserva) de muguri de banane

400g (o conserva) rosii  maruntite

1 ardei rosu taiat, curatat de seminte si taiat bucatele

1 ardei galben taiat, curatat de seminte si taiat bucatele

1 ardei portocaliu taiat, curatat de seminte si taiat bucatele

100g mazare congelata

100g fasole verde congelata

1 lingurita coriandru macinat

1 lingurita paprika afumata

1 ceapa alba, curatata si tocata marunt

3 catei de usturoi

1 lamâie taiata felii mari

1 vârf de cutit cu sofran

1 mâna de patrunjel proaspat

1 lingura de ulei de masline

Mod de preparare:

Într-o oala mare aduceti supa vegetala la fierbere si adaugati sofranul. Închideti focul si dati oala la o parte.

Într-o tigaie mare, încingeti uleiul de masline, apoi caliti ceapa si usturoiul la foc mediu, pentru aproximativ 4 minute.

Adaugati ardeii tocati si fasolea verde si lasati la gatit pentru înca 5 minute. Adaugati rosiile maruntite si condimentele ramase si amestecati totul bine.

Adaugati apoi orezul, mugurii de banana si mazarea congelata, amestecati. Adaugati supa calda peste legume, amestecati bine. Lasati la foc mediu pentru ca orezul sa absoarba lichidul.

Dupa 15-20 de minute, adaugati lamâia deasupra amestecului paella. Lasati la gatit pâna când orezul este bine gatit.

Decorati paella cu patrunjelul tocat. Pofta buna!

Sursa: biona.co.uk

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *