Pizza cu faina de amarant
Unul dintre cele mai valoroase produse pe care le primim de la boabele de amarant este faina de amarant. Retetele cu acest tip de faina sunt apreciate în special de persoanele care au adoptat o dieta fara gluten, deoarece face parte din produsele „gluten free”. Faina de amarant este, de asemenea, folosita de vegetarieni si vegani deoarece este o sursa buna de proteine si de fier.
Idee de utilizare a fainii de amarant
Pizza cu blat de amarant
Ingrediente (pentru o pizza cu diametrul de 50 cm):
– 100 g de faina de amarant
– 70 g de faina de secara
– 5 g de drojdie
– 3 linguri de lapte de migdale
– 500 ml de apa
– 1 lingurita de zahar
– 1 lingura de ulei de cocos extravirgin
– 2 rosii proaspete
– 50 g de parmezan
– 1 catel de usturoi
– 4 picaturi de tabasco
– câteva frunze proaspete de busuioc
– oregano uscat
– un praf de sare de Himalaya
Metoda de preparare:
Drojdia, zaharul si laptele se amesteca cu o furculita si se lasa într-un loc cald (timp de 15 minute). Se adauga faina de amarant si cea de secara, apa, uleiul de cocos, oregano si sarea.
Aluatul se fragezeste si apoi se lasa într-un loc cald timp de o ora. Dupa ora indicata, se întinde aluatul într-o tava de pizza. Se garniseste cu rosii zdrobite, sos tabasco, usturoi si putin oregano. Se presara parmezan ras si se orneaza cu frunze de busuioc. Se încalzeste cuptorul la 170 de grade Celsius si se coace timp de un sfert de ora.
Valoarea calorica totala: 908 kcal
Proteine: 37 g
Grasimi: 24 g
Carbohidrati: 136 g