Pizza pe blat de mamaliga
ti-e pofta de pizza, dar nu ai timp sa pregatesti blatul? Ai incercat vreodata pizza pe blat de… mamaliga? Reteta este foarte simpla si poate fi adaptata in functie de preferintele fiecaruia. in plus, este o varianta mai sanatoasa, mai ales daca folosim ingrediente din agricultura ecologica certificata, cum sunt cele de la Biona.
tot ce ai nevoie pentru reteta este:
- faina de malai;
- sare dupa gust;
- sos de rosii ;
- rosii cherry;
- mozzarella si/sau cascaval;
- mezeluri la alegere sau Jackfruit marinat, daca va doriti o varianta vegana;
- ciuperci (optional);
- boabe de porumb (optional).
Mod de preparare:
1. Lasati la fiert 2-3 cani de apa, in functie de cantitatea dorita, impreuna cu un varf de sare. Cand apa a inceput sa fiarba, adaugati treptat faina de malai in timp ce amestecati continuu pentru a nu se forma cocoloase (cel mai bine amestecati cu un tel). Dupa ce mamaliga a inceput sa aiba o consistenta groasa, asezati-o intr-o forma rotunda pentru tort, sau pur si simplu intr-o tava tapetata cu hartie de copt unsa cu ulei si lasati-o sa se raceasca.
2. incingeti cuptorul la 230 grade Celsius si lasati blatul de mamaliga la copt cca. 15 minute (pe sina din mijloc).
3. Dupa ce s-a racit, ungem blatul cu sos de rosii si presaram un strat de mozzarela si/sau cascaval si adaugam restul de ingrediente (rosii, ciuperci, porumb, ardei, ceapa, masline, mezeluri, jackfruit etc.)
4. Dupa ce ati adaugat toate ingredientele, bagati pizza la cuptor pentru inca 10-15 minute. timpul de coacere poate sa difere in functie de cuptor, asadar, cel mai bine verificati la o anumita perioada de timp ca blatul sa nu se arda.
5. Serviti Pizza pe blat de mamaliga alaturi de Ketchup sau simpla.
Cea mai buna parte a retetei este faptul ca ingredientele pot fi completate sau inlocuite in functie de ce avem in frigider, iar blatul poate fi chiar restul de mamaliga ramas de la cina, astfel reusim sa evitam cu brio risipa de mancare.
sursa foto: qbebe