Placinta cu mere pufoasa si moale. Ce poate fi mai bun? Va recomandam o reteta delicioasa. Majoritatea ingredientelor le puteti gasi în magazinul nostru online. Pofta buna!
Ingrediente:
Blatul de jos:
- 1 cana de alune
- 1 cana de nuci caju
- ½ cana de curmale tocate
- 1 lingurita de esenta de vanilie
- 1 lingurita de scortisoara
- ½ lingura de ulei de cocos
Crema:
- 5 mere mari
- Sucul de la o lamaie
- ¼ cana de merisoare deshidratate
- 2 linguri de scortisoara
- ½ lingurita de nucsoara
- ½ lingurita de ghimbir macinat
- 2 linguri de miere
Blatul de deasupra:
- ¼ cana de alune
- ¼ cana de nuci caju
- ¼ cana de quinoa alba
- ¼ cana de merisoare deshidratate
- Un praf de sare de Himalaya
Preparare:
1. Merele se taie felii si se lasa 30 de minute într+un bol în care s-au pus sucul de lamâie, merisoarele, scortisoara, nucsoara, ghimbirul si mierea.
2. Pentru partea de jos, se introduc în blender nucile, curmalele, vanilia si scortisoara. Se amesteca pâna se obtine o pasta omogena. Se pune compozitia într-un vas 23 x 33 cm în care s-a turnat în prealabil un strat subtire de ulei de cocos. Se lasa 20 de minute la congelator. Se scurg merele si se adauga peste compozitie.
3. Pentru a pregati blatul de deasupra, se adauga în blender nucile caju, alunele, quinoa si merisoarele si se amesteca. Se adauga compozitia peste mere.