Retete, Noutati

Prajitura cu faina de migdale si capsuni

Te invitam sa încerci o delicioasa prajitura cu capsuni si crema de mascarpone, mult mai sanatoasa decât variantele cu unt sau zahar rafinat. Este ideala atât pentru cei mari, cât si pentru cei mici si este alegerea perfecta pentru cei care vor sa renunte la zaharul din comert. Desigur, capsunile pot fi înlocuite cu alte fructe la alegere, în functie de preferintele fiecaruia, iar blatul poate fi facut cu o zi înainte pentru a economisi timp. Ingredientele din aceasta reteta sunt suficiente pentru o prajitura cu aproximativ 4 portii mari sau 8 portii mai mici si este gata cam într-o ora si 10 minute.

 

Ingrediente blat:

2 cani de faina de migdale

1 lingurita de praf de copt

½ lingurita de bicarbonat de sodiu

½ lingurita de sare

¼ lingurita de scortisoara

3 oua mari, la temperatura camerei

2/3 cana de sirop de artar (sau miere)

¼ cana de ulei de masline extra virgin (si ceva în plus pentru unsul tavii)

Sucul de la o portocala

Ingrediente crema de mascarpone:

250g brânza mascarpone, la temperatura camerei

¾ cana smântâna lichida, la temperatura camerei

¼ cana sirop de artar

1 lingurita de extract de vanilie

Ingrediente ornat:

2 cani de capsuni sau alte fructe la alegere

 

 

Mod de preparare:

Preîncalzeste cuptorul.

Unge doua tavi de aproximativ 15 cm cu ulei de masline extra virgin (sau o tava mai mare, de 22 centimetri) si tapeteaza-le cu hârtie de copt.

Într-un vas mare, amesteca faina de migdale, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, sarea si scortisoara.

Bate ouale într-un vas separat si amesteca-le cu siropul de artar si uleiul de masline. Adauga apoi sucul de portocale si bate compozitia pâna când se omogenizeaza.

toarna apoi compozitia peste faina din vasul mare si amesteca bine, pâna când ramân doar câteva cocoloase.

Împarte aluatul în 2 parti egale si umple cele 2 tavi.

Lasa la cuptor pentru 40-45 de minute, având însa atentie sa rotesti tavile pentru a se coace în mod egal. La final, aluatul ar trebui sa fie auriu spre maro, având centrul ferm la atingere.

Lasa prajitura în tavi pentru 5 minute ca sa se raceasca, apoi poti sa o scoti pe un gratar de fier pâna se raceste complet.

Pentru crema de mascarpone:

Adauga brânza de mascarpone în bolul de la robotul de bucatarie si mixeaz-o usor cu paleta pentru oua, timp de 1 minut. Daca nu aveti un robot de bucatarie, puteti folosi telul si sa bateti cu mâna.

treptat adauga smântâna lichida, siropul de artar si extractul de vanilie si mixeaza pâna când devine usoara si pufoasa.

 

Asamblare:

Feliaza 8-10 capsuni care vor fi folosite la mijlocul prajiturii.

Pune primul blat pe un blat, pune jumatate din compozitia de crema de mascarpone si decoreaz-o cu capsunile feliate. Adauga apoi al doilea blat si întinde restul de crema. Decoreaza apoi cu restul capsunilor. Poti sa le pui întregi sau feliate, dupa preferinta ta.

Se poate servi imediat.

Pofta buna!

Sursa: foolproofliving.com