Prajitura fara gluten cu xilitol si quinoa
Ingrediente pentru aluat:
- 1/3 cana lapte de cocos
- 4 oua
- 120 g de unt racit, topit
- 300 g de quinoa fiarta
- 80 g zahar de cocos
- 60 g xilitol
- 2 linguri de faina de cocos
- 1 lingurita de praf de copt
- 1 lingurita de bicarbonat de sodiu
- varf de cutit de sare
suplimentar: ulei de cocos pentru a acoperi tava de copt, faina de cocos pentru a acoperi tava de copt
Ingrediente pentru crema:
- 500 g branza mascarpone
- 4 linguri de miere de hrisca
Mod de preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 160 de grade C. Se pun toate ingredientele pentru aluat intr-un vas mare de blender, se amesteca pana se obtine o masa neteda, omogena.
Ungeti tava de copt cu ulei si presarati faina de cocos. turnati aluatul. Se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 50 de minute. Cand e gata, se scoate din cuptor si se lasa sa se raceasca complet.
Se amesteca mascarpone cu miere. taiati aluatul racit pe lungime in trei blaturi. Fiecare dintre ele se unge cu masa de crema de branza. Le punem pe toate laolalta intr-o prajitura. Ornati partea de sus cu fructe proaspete, de exemplu zmeura sau alte fructe de padure. Se lasa sa se raceasca inainte de servire.
(Reteta „Fashion for Health” iunie 2017)