Uleiuri alimentare / Otet

Articolele 1-32 din 122

Pagina
Setati descendent
pe pagina

Articolele 1-32 din 122

Pagina
Setati descendent
pe pagina

Uleiurile alimentare și oțetul nu lipsesc din bucătăria nimănui, de aceea ți-am pregătit un sortiment ales pentru ca tu să găsești produsul potrivit pentru nevoile tale.

Uleiul de floarea-soarelui este un ulei excelent care se poate utiliza atat in alimentatie precum si in cosmetica sau terapie. Are efect diuretic.

Uleiul de măsline contine acizi grasi mononesaturati (omega9) 85%, luteina - antioxidant puternic, flavonoide-agenti antioxidanti, vitamina A-antioxidant puternic, vitamina E-antioxidant puternic, vitaminele: B1, B2, C, D, K.

Uleiul de rapiță este folosit atât la gătit, cât şi în cosmetică. Este recomandat ca acest ulei să se folosească rece pentru asezonarea salatelor. Are o mulţime de beneficii pentru sănătate, datorită conţinutului bogat în acizi graşi nesaturaţi. 

Uleiul de cocos rafinat este ideal pentru prăjit, deoarece are un punct de ardere ridicat și nu alterează gustul mâncării.

Uleiul de in o sursă naturală excelentă de acizi graşi esenţiali şi are proprietăţi antivirale, antimicrobiene, antitumorale şi antiparazitare.

Uleiul de chimen negru, cunoscut și sub denumirea de cernuşcă sau negrilică, are un gust picant. Este un produs natural remarcabil, cunoscut de secole pentru proprietăţile sale medicinale. În Antichitate era numit „aurul faraonilor”. Egiptenii foloseau seminţele acestei plante ca tratament pentru o mulţime de afecţiuni.

Uleiul de migdale are un gust blând și dulce. Îmbunătățește gustul alimentelor cu o aromă subțire de nuci.

Untura de gâscă este o sursă de acizi grași diferiți, dar în special conține mulți acizi mononesaturați, sub formă de acid oleic. Acidul oleic este un component necesar persoanelor care au colesterolul prea mare în sânge și pentru prevenirea aterosclerozei.

Uleiul de cânepă nu ameţeşte în niciun caz, ci este un câştig pentru sănătatea noastră: cu 76% acizi graşi multipli nesaturaţi, 13,5 % acizi graşi simpli nesaturaţi şi numai 10 % acizi graşi saturaţi, acest ulei reprezintă o combinaţie ideală, făcând parte din grupa fruntaşă a uleiurilor sănătoase din plante.

Uleiul de susan este o delicatesă cu un gust fin de alune. Este alcătuit în cea mai mare parte din acid linoleic și acid oleic, fapt ce determină un echilibrat eșantion de acizi grași și este ideal pentru bucătăria asiatică.

Uleiul de camelina de culoare galben auriu are un gust usor picant, ce aduce aminte de gustul legumelor proaspete. Camelina este o planta foarte veche europeana ca si rapita care fac parte din genul crucifere.

Oțetul de mere susține activitatea sistemului digestiv. Se poate adauga în salate sau în curele de detoxifiere. Conține vitamine, minerale și enzime, iar consumul regulat de oțet de mere ajută la crearea unui mediu acalin în organism.

Sus
Contact