Stil de viata sanatos

Proprietatile mierii de hrisca

     Proprietatile mierii sunt cunoscute înca din cele mai vechi timpuri. Egiptenii puneau miere în mormintele faraonilor. Mierea este utilizata ca tratament împotriva racelilor si a gripei.

     Ce avantaje are mierea de hrisca? Fiecare dintre noi ar trebui sa le cunoasca.

     Acest tip de miere este obtinuta din florile de hrisca si are o culoare chihlimbarie. Are o aroma distincta, usor întepatoare. Este apreciata datorita gustului, însa are si o multime de proprietati medicinale. Contine cantitati mari de magneziu, care combate efectele stresului.

     Mierea de hrisca este recomandat în special personelor aflate în etate, care au probleme cardiovasculare sau risc de ateroscleroza.

     Mierea de hrisca este cunoscuta pentru capacitatea dea vindeca ranile. Se recomanda în caz de fracturi, entorse si ca ajutor în tratamentul unor leziuni interne. Este indicata si sportivilor profesionitti sau amatori.

     Acest tip de miere îmbunatateste memoria si puterea de concentrare, datorita continutului de microelemente. Este recomandata elevilor si studentilor, precum si personelor care fac munca intelectuala. De asemenea, mierea de hrisca este considerata medicament ce trateaza bolile ficatului si îl detoxifica.

     Contine cantitati mari de vitamina C, fier si proteine. Este indicata în tratamentul anemiei. Îmbunatateste vederea si auzul. Este esentiala în procesele metabolice.

     Mierea de hrisca ar trebui sa fie prezenta în fiecare casa. Acesta este ideala atât pentru adulti, cât si pentru copii. 

 

miere hrisca

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *