Stil de viata sanatos

Puterea magica a merisoarelor – afla secretele lor

Merisoarele sunt recunoscute pentru proprietatile sale medicinale. Se folosesc la gatit, în tincturi si la sucuri. În plus, merisorul poate fi un extraordinar arbore de decor pentru gradina noastra.

Unii experti sunt de parere ca merisoarele sunt unele dintre cele mai sanatoase fructe pentru organismul nostru. De ce? Sunt formate din 90% apa. Alimenteaza organismul cu fibre, vitaminele B1, B2, B6, C si E, caroten si minerale – calciu, fosfor, iod, fier, acid citric si malic, raspunzatori pentru gustul acrisor al merisoarelor. Contin si o cantitate mare de acid benzoic, care este un conservant natural. Acesta este secretul care sta în spatele faptului ca merisoarele ramân proaspete mult timp dupa recoltare.

merisoare

De ce ar trebui sa folosesc merisoare?

Asa cum au explicat cercetatorii de la Universitatea din Kentucky, aportul ridicat de fibre este asociat cu un risc scazut de boli coronariene, hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral, obezitate, diabet, si anumite boli gastro-intestinale. De asemenea, acestea au un impact major asupra scaderii tensiunii arteriale si reducerii nivelului de colesterol. În plus, merisoarele stimuleaza piederea în greutate la persoanele obeze si creste sensibilitatea la insulina. Aceste fructe contin antioxidanti naturali care neutralizeaza radicalii liberi.

Merisoarele au efect antibacterian. Cercetatorii au descoperit ca acestea reduc în mod substantial cantitatea de E coli, care este responsabila pentru infectiile trectului urinar. trateaza si previne infectiile la nivelul tractului urinar.

Merisoarele – bune la toate?

Merisoarele contin o cantitate mica de zahar. Acestea suplinesc nevoia de fructe a organismului si nu depasesc limita de calorii. Însa acesta nu este singurul avantaj al merisoarelor. De asemenea, ele reduc simptomele neplacute ale menopauzei.

dulceata de merisoare

Dulceata de merisoare

Pentru preparare avem nevoie de:

  • 3 kg merisoare coapte
  • 1 kg zahar

Merisoarele se spala sub un jet de apa si apoi se scurg bine. Într-o oala mare, se fierbe o ceasca de apa cu zahar, apoi se adauga jumatate din cantitatatea de merisoare si se fierbe la foc mediu timp de 10 minute. Dupa acest timp se adaga fructele ramase si se mai fierbe înca 30 de minute. Se lasa sa se raceasca.