Quesadilla cu fasole neagra si guacamole
O masa gustoasa care va fi cu siguranta pe placul întregii familii! Serviti quesadilele noastre de fasole neagra cu salsa pentru adulti si avocado cremos pentru copii! Usor, sanatos si delicios.
Ingrediente:
1 lingura de ulei organic de rapita
1 ceapa, tocata marunt
2 catei de usturoi, tocati marunt
O jumatate de ardei rosu, tocat marunt
1 lingurita de chimen macinat
400g (o conserva) de fasole neagra organica, clatita si scursa
2 lingurite de boia afumata
8 tortilla de grâu integral
100g brânza cheddar sau cheddar vegan, ras
o mâna de frunze de coriandru proaspat
1 borcan de salsa
Guacamole, pentru servire
Mod de preparare:
Încalziti uleiul într-o tigaie mare si gatiti ceapa si usturoiul timp de aproximativ 5 minute, pâna se înmoaie.
Adaugati ardeiul rosu si chimenul si gatiti înca 1 minut. Includeti fasolea, boiaua si un strop de apa.
Folosind o presa pentru piure, zdrobiti fasolea usor, în timp ce se încalzeste în tigaie, astfel încât sa obtineti un piure mai consistent. Asezonati generos cu sare si piper.
Pregatiti tortilla, întindeti fasolea prajita pe 4 dintre tortilla si raspânditi pe deasupra brânza si coriandru. Se pune lingura peste salsa, apoi se completeaza cu tortilele ramase pentru a face 4 sandvisuri.
stergeti tigaia cu un prosop de bucatarie si reveniti la foc sau încalziti o alta tigaie.
Gatiti fiecare sandvis timp de 1-2 minute pe fiecare parte, pâna când tortilele sunt crocante si aurii si brânza se topeste. Se serveste cald, taiat în triunghiuri, cu salsa si guacamole.
Sursa: biona.co.uk