Retete

Reteta de turta dulce – moale, aromata si calda!

           Atunci când este vorba despre dulciurile de Craciun, toata lumea se gândeste la turta dulce. toata lumea le pregateste, însa fiecare reteta este usor diferita. Exista o multime de retete de turta dulce, dar noi ti-am pregatit astazi o sugestie de reteta de turta dulce moale si usor de gatit care cu siguranta îi va încânta pe toti membrii familiei.

Reteta de turta dulce – moale si rapida!

Ingrediente:

– 1 cana de unt la temperatura camerei

– 1 cana de zahar

– 1 ou

– 1 cana de melasa

– 2 linguri de otet

– 5 cani de faina

– 1 si ½ lingurita de bicarbonat de sodiu

– ½ lingurita de sare

– 2 lingurite de ghimbir macinat

– 1 lingurita de scortisoara

– 1 lingurita de cuisoare macinate

Mod de preparare:

Untul se amesteca cu zaharul pâna devine pufos. Se adauga oul, melasa, otetul si se amesteca. Se adauga restul de ingrediente si se amesteca. Aluatul obtinut se împarte în doua parti egale, se împacheteaza în folie si apoi se adauga la frigider timp de o ora. Cuptorul se preîncalzeste la 180 de grade Celsius. Aluatul se ruleaza pâna la obtinerea unei grosimi de aproximativ 1,2 cm. Aluatul se taie si modeleaza în ce forma doriti. Pentru un aer festiv, va recomandam forme precum: braduti, inimioare, stelute. Dulciurile obtinute se adauga în tava captusita cu hârtie de copt. Se adauga în cuptorul preîncalzit si se lasa la copt timp de aproximativ 9- 11 minute. Se lasa la racit, dupa care se decoreaza cu glazura, bombonele sau dupa propriile preferinte.

Reteta perfecta de turta dulce – sfaturi si idei practice:

– Utilizati întotdeauna unt si ingrediente de calitate pentur un rezultat cât mai gustos.

– Nu uitati ca aluatul trebuie lasat o ora la frigider!

– Aluatul poate fi pastrat la frigider pâna la 2 zile.

– Aluatul va fi lipicios la început, însa se va întari dupa ce va sta la frigider.

– Dupa coacere, turta dulce poate fi pastrata la congelator timp de pâna la 6 saptamâni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *