Reteta: Gogosi cu nuca de cocos si ciocolata
Mirosul de gogosi proaspat scoase din cuptor e îmbietor, nu? ti-am pregatit o reteta usor de preparat pentru momentele când vrei sa te rasfeti cu ceva bun!
Ingrediente pentru 30 de bucati:
Pentru aluat:
500 g faina
1 plic drojdie uscata
¼ l de lapte de nuca de cocos (caldut)
70 g unt
50 g zahar de trestie
1 ou
Pentru umplutura:
50g unt
2 linguri de zahar din trestie
200 g de picaturi de ciocolata cu lapte sau amaruie
150g chipsuri de nuca de cocos
Pentru glazura:
125g zahar pudra
apa
Mod de preparare:
Aluatul:
Cerneti faina într-un castron. Amestecati drojdia cu putin zahar de trestie în laptele caldut de cocos si amestecati–l cu faina (puteti face aluatul si la robotul de bucatarie). Adaugati untul, zaharul din trestie ramas si oul si framântati totul pâna când obtineti un aluat omogen.
Lasati aluatul la crescut într-un loc cald timp de aproximativ 1 ora, apoi framântati-l si lasati-l înca un pic la crescut.
Întindeti aluatul într-un dreptunghi gros cam de 0,5 cm.
Umplutura:
topiti untul si întindeti-l pe aluat. Mai întâi distribuiti uniform zaharul, apoi picaturile de ciocolata si chipsurile de cocos.
Rulati triunghiul pe partea lunga si taiati în felii groase de 2 cm. Asezati gogosile obtinute în tava tapetata cu hârtie de copt si lasati la crescut pentru alte 15 minute. Dati apoi la cuptor pentru aproximativ 20 de minute la 200 grade Celsius (sau 175 grade C la cuptorul cu convectie).
Glazura:
Se amesteca zaharul pudra cu câte putina apa cât sa se formeze o crema, apoi se întinde pe gogosile înca fierbinti.
Sursa: rapunzel.de