Reteta: Hummus din Fasole Mung
Fasolea mung provine din Asia si este o excelenta sursa de proteine complete. Bogata în clorofila, acest tip de fasole este foarte hranitoare, are un gust deosebit si o multime de beneficii pentru sanatate.
Reteta cu fasole mung:
Humus din fasole mung
Ingrediente:
- 1 1/2 cani de fasole mung gatita
- 2 linguri de suc de lamâie
- 1/2 cana de pasta de tahini
- 1 catel de usturoi mare, curatat si sfarâmat
- 1/2 lingurita sare de mare cu bob fin
- 1/3 cana de apa
- dupa gust: ceapa, ulei de masline, arpagic etc.
- pentru servire: bucati coapte, taiate cuburi de pâine, pita sau naan – presarati sare si ulei de masline, coaceti câteva minute
Mod de preparare:
Este de preferat sa lasati fasolea mung la înmuiat în apa fierbinte 3-4 ore înainte de a o prepara. Se pune apoi la foc apa cu sare, iar când aceasta fierbe se adauga fasolea înmuiata în prealabil. Se gateste 10 minute la foc tare, apoi se lasa jumatate de ora la foc redus, colectând mereu spuma. Fasolea este gata când se sparge cu furculita.
Puneti fasolea mung într-un blender si zdrobiti-o pâna obtineti o pasta omogena. Adaugati suc de lamâie, pasta de tahini, usturoi si sare. Amesteca totul din nou. Daca masa este prea densa, adaugati putina apa. Se amesteca humusul pâna se omogenizeaza si devine usor si cremos. Serviti împreuna cu condimentele alese.
Pofta buna!
Sursa: cosdlazdrowia.pl