Reteta: Paste de dovlecei, pesto, rosii cherry si sâmburi de cedru
Va prezentam o reteta usoara si rapida, ideala de servit seara în doi. Reteta VEGANa.
timp de preparare: 10 minute
timp de coacere: 30 min
Ingrediente pentru 2 portii:
3 dovlecei de talie medie
200 g rosii cherry
30 g sâmburi de cedru
120 g pesto
3 linguri de ulei de masline extra virgin
1 vârf de sare de mare iodata
Ardei proaspat maruntit
Mod de preparare:
taiati rosiile în jumatate, asezati-le într-o tava tapetata cu foaie de copt si stropiti-le cu ulei de masline extra virgin. Lasati-le la cuptor pentru aproximativ 30 de minute la 170 de grade.
În acest timp, spalati dovleceii, taiati-i în jumatati si taiati-le capetele. Din acestia vom face fasii subtiri cu ajutorul unui curatator de bucatarie pentru legume, cu ajutorul unei razatoare sau cu un cutit, dându-le forma spaghetelor.
Prajiti rapid spaghetele din dovlecei într-o tigaie cu putin ulei de masline. Într-un bol mare adaugati pesto si spaghetele si amestecati bine. Serviti pastele pe o farfurie alaturi de rosiile coapte si presarati pe deasupra sâmburii de cedru, ardeiul maruntit, sare si piper.
Pofta buna!
Sursa: rapunzel.de