Rețetă: Paste în stil italian cu usturoi și ardei iute
Paste în stil italian cu usturoi și ardei iute sau tradițional vorbind ”Spaghetti aglio olio e peperoncino”.
Rețetele tradiționale italienești au foarte puține ingrediente la bază, drept urmare sunt și foarte ușor și rapid de preparat. Totodată, deși ingredientele sunt puține, aromele sunt puternice și bine combinate, așa cum e și cazul spaghetelor cu usturoi și ardei iute.
Profită de ofertele din Săptămâna italiană de pe biosano.ro și gustă puțin din Italia, la tine acasă!
Pentru 4 porții, ai nevoie de:
- 320 g de spaghete
- 5 – 6 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 2 – 3 căței de usturoi
- 1 legatură de pătrunjel proaspăt
- 1 ardei roșu iute
- sare
Pentru început, pune la fiert o oală mare cu apă și sare, iar când începe apa să clocotească, pune pastele la fiert timp de 2 minute.
Între timp adăugă uleiul într-o tigaie mare împreună cu usturoiul și ardeiul iute și lasă-le la foc mic timp de 2 minute.
Ia pastele cu un clește din oală și trasferă-le direct în tigaie, împreună cu 2 căni din apa în care au fiert. Adaugă și pătrunjelul tocat mărunt peste și lasă aromele să se întrepătrundă la foc mediu.
Dacă pastele nu sunt încă gătite, mai adaugă puțină apă rămasă de la fiert și amestecă până obții un amestec cremos și suculent.
Completează cu sare după gust și gata, spaghetele cu usturoi, ulei și ardei iute sunt gata.
Sursă rețetă: tavolartegusto.it/ricetta/spaghetti-aglio-olio-e-peperoncino/
Sursă foto: Freepik