Retete

Rețetă: Pizza în stil italian cu roșii și mozzarella

Pizza este una dintre cele mai cunoscute și iubite feluri de mâncare din lume. Există o mulțime de variante adaptate după gusturile fiecăruia, dar ingredientele de bază rămân tot timpul aceleași, la fel și plăcerea de a o savura împreună cu cei dragi.  

Cu ocazia săptămânii italiene pe biosano.ro, v-am pregătit o rețetă de pizza care se numără printre cele mai clasice, dar și cele mai delicioase. Pizza cu roșii și mozzarella, rețeta tradițională.

De ce ai nevoie:

  • 500 g Făină 00 
  • 500 g Făină de grâu dur (griș măcinat)
  • 1 cub drojdie de bere proaspătă 
  • Sare –  1 lingură
  • Zahăr – 1 linguriță
  • Ulei de măsline extravirgin după gust
  • Roșii decojite (cuburi)
  • 500 ml Apă călduță 
  • 250 g Mozzarella 
  • Parmezan dupa gust

*Cantitățile ingredientelor pot varia în funcție de cât de multă pizza vă doriți să faceți.

Pentru început, puneți roșiile cubulețe într-un bol separat și condimentați-le cu sare și ulei de măsline extra virgin, după gust. Lăsați-le la temperatura camerei pe toată durata de preparare a aluatului și a dospitului.

Adăugați făina, zahărul și sarea într-un bol mare și amestecați-le. Într-o cană dizolvați drojdia în apă caldă și apoi adăugați-o peste amestecul de făină. Din acest punct, începeți procesul de frământare adăugând apă puțin câte puțin. Continuați să frământați aluatul timp de aproximativ 15 minute până obțineți o textură netedă și uniformă.

Modelați aluatul sub formă de bilă și lăsați-l la crescut într-un loc cald pentru aproximativ 2 ore. După ce și-a dublat volumul, tăiați aluatul în două. Ungeți o tavă cu ulei de măsline și așezați aluatul în ea modelându-l cu degetele unse cu ulei, cât să acopere întreaga suprafață. Procedați la fel și cu cealaltă tavă.

Acum a venit momentul roșiilor cubulețe pe care le punem deasupra aluatului pe post de sos. Punem un strat de parmegiano și coagem aluatul în cuptorul preîncălzit timp de 10 minute la 200°.

Între timp, tăiați mozzarella felii, iar după ce au trecut cele 10 minute de coacere, scoatem blatul și adăugăm mozzarella peste, după care mai coacem timp de 8-10 minute, cât să se topească brânza.

Dacă vă doriți un aspect mai frumos, mai puteți adăuga la final niște frunze de busuioc proaspete.
BUON APPETITO!

Sursă rețetă: blog.giallozafferano.it/latavoladigio/pizza-con-pomodoro-e-mozzarella

Sursă foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *