Retete

Rețetă: Tiramisu ca la el acasă

Istoricul acestui desert nu este foarte clar, însă știm sigur că s-a inventat în Italia. Unii spun că ar fi fost făcut prima dată în Veneția, alții spun că ar fi pornit din Lombardia, Piemonte ori Toscana.

Totodată, conform consemnărilor istorice, tiramisu își are originea în Treviso, fiind făcut pentru prima dată în anul 1800.

De-a lungul timpului, prăjitura a fost atât de apreciată, încât a dăinuit până în zilele noastre, fiind și astăzi un desert cunoscut și îndrăgit datorită modului simplu de preparare.

În Săptămâna italiană îți aducem în atenție doar rețete clasice italienești, de care să te bucuri alături de cei dragi la tine acasă.

Pregătește-ți ingredientele și hai să facem Tiramisu!

Pentru aproximativ 6 porții, ai nevoie de:

Primul pas este să separăm gălbenușul de albuș. Într-un castron separat batem albușurile până obținem o spumă densă și omogenă.

Gălbenușurile le amestecăm cu zahărul într-un alt castron și le mixăm până se topește tot zahărul și obținem o cremă ușoară și spumoasă. Peste acest amestec adăugăm brânza mascarpone și le mixăm împreună până se omogenizează compoziția.

După ce am obținut crema din gălbenușuri și mascarpone, adăugăm spuma din albușuri cu o spatulă și amestecăm ușor pentru a se încorpora în compoziția cremei.

Alegem un vas cu margini înalte și acoperim fundul lui cu un strat de pișcoturi înmuiate în cafea. Peste stratul de pișcoturi adăugăm un strat de cremă, peste care răzuim puțină ciocolată neagră.

Repetăm aceeași acțiune până se epuizează toate ingredientele, încheind cu un strat de mascarpone pudrat cu cacao.

Lăsați vasul la frigider peste noapte pentru a se așeza bine toate ingredientele, iar dimineață veți avea un desert gata pregătit, dulce, energizant și răcoritor în același timp.

Sursă rețetă: cucchiaio.it/ricetta/ricetta-tiramisu/

Sursă foto: Freepik

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *