Rooibos – o bautura excelenta!
Rooibos nu contine cofeina, ceea ce il face ideal pentru copii si pentru femeile însarcinate. Este bogat în vitamina C, minerale si proteine. Contine o cantitate mare de antioxidanti, care contracareaza efectele negative pe care le au radicalii liberi asupra organismului uman. Infuzia este deosebita, are o culoare aramie, o aroma minunata si un gust subtil, placut. Ceaiul nu este amar. Se poate consuma atât cald cât si rece. Are efecte revigorant.
Rooibos înseamna „arbust rosu” si creste în Africa de Sud. Frunzele de rooibos seamana cu niste ace si sunt verzi, iar dupa ce se usuca, acestea capata culoarea aramie.
La ce e bun rooibos?
-
Protejeaza împotriva cancerului: rooibos este bogat în polifenoli, care sunt antioxidanti foarte puternici care elimina radicalii liberi din organism înainte ca acestia sa afecteze celulele.
-
Reducere tensiunea arteriala: consumul regulat de infuzie de rooibos scade tensiunea arteriala.
-
Înfrumuseteaza zâmbetul: contine flour, care protejeaza împotriva cariilor. Flourul se depune si actioneaza ca un scut invizibil împotriva patruderii bacteriilor. Nu pateaza dintii.
-
Are efect benefic asupra pielii: rooibos contine zinc cu proprietati antiseptice si de regenerare care reduce cosurile, alergiile si mâncarimea. În acest scop se consuma 2 – 3 câni de infuzie pe zi, însa se poate aplica si la nivel local.
-
Ajuta burtica: este indicat în cazul copiilor care sufera de colici.
-
Contine minerale: Rooibos contine potasiu, fier, magneziu, calciu, cupru si mangan. Este ideal în sezonul de iarna, când organismul este expus virusilor si bacteriilor si poate suferi de deficit de minerale.
Cum ne bucuram de gustul unic si de aroma deosebita de rooibos?
Rooibos trebuie lasat la infuzat timp de 5 minute. Infuzia poate fi reîncalzita, deoarece nu îsi schimba gustul. Are un gust dulce natural, asa ca nu necesita îndulcire. Se poate folosi si la gatit, în supe, sosuri, salate si la aromarea carnii si a pestelui.