Salata de primavara cu quinoa. trebuie sa o incerci!
Quinoa si beneficiile sale:
– este sursa de proteine, contine toti aminoacizii esentiali
– nu contine gluten
– este bogata in magneziu, fier, calciu, fosfor si cupru
– sursa de vitamina E si vitamine din complexul B
– contine Omega-3
– are un indice glicemic scazut
SALAtA DE PRIMAVARA
Ingrediente:
– 400 g rubarba
– 2 legaturi de ridichi
– salata verde
– o cana de quinoa
– 4 linguri de seminte de dovleac
Ingrediente pentru dressing:
– 3 linguri de ulei de masline extravirgin
– 2 lingurite de suc de lamaie
– 2 lingurite de ghimbir macinat
– sare dupa gust
Mod de preparare:
Quinoa se fierbe cu apa sarata si o lingura de ulei de masline (un pahar de quinoa cu 3 pahare de apa). La final se adauga apa dupa gust si se lasa la racit.
Salata verde se taie fin. Intr-un bol se adauga ingredientele pentru dressing si se amesteca. Restul ingredientelor se taie cubulete si se amesteca cu dressing-ul.