Noutati, Stil de viata sanatos

Sapunul cel de toate zilele – afla despre extractele naturale si cat de benefice sunt si in varianta de sapun

sapun-biosano

Sapunul te duce cu gândul la igiena de baza, la curatarea mâinilor, la igenizare. Este de altfel folosit cu mare frecventa, indispensabil oricui, fie ca vorbim de varianta solida sau lichida. Variantele comerciale la ora actuala sunt atât de multe, încât consumatorul este, pe drept vorbind, confuz când vine vorba ce si cum sa aleaga. Putini îsi dau seama ca aleg dupa criterii superficiale, cum ar fi miros, consistenta, culoare, brand poate. Conteaza cât de placut miroase si câta spuma face, totusi nu acestea sunt reperele unui sapun de calitate.

Unii îsi dau seama ca trebuie sa schimbe ceva atunci când sapunul utilizat lasa pielea uscata, spre exemplu.  Oricând un sapun cu extract vegetal este de preferat si mult mai calitativ întrucât proprietatile sale vor fi cele de tratare a pielii iritate, de curatare si nu numai.

Ce trebuie sa stii despre calitatea sapunului folosit

Nu trebuie sa faca multa spuma – acesta nu este un criteriu care sa determine calitatea. Extractele vegetale poate ca nu vor face multa spuma, dar asta nu înseamna ca nu curata.

Poate fi folosit cu succes de catre copii – pielea acestora este delicata si prin urmare nu orice tip de produs, mai ales din gama celor de curatare, poate fi folosit de catre acestia. Însa sapunul cu extracte vegetale si naturale nu impune o interdictie în ceea ce priveste aceasta clasa de consumatori.

Sunt chiar indicate pentru cei cu piele sensibila. Urmareste de curiozitate ce lista de ingrediente au sapunurile pe care le folosesti. Colorantii artificiali, parfumul, parabenii si multe ingrediente ce clasic se regasesc în sapunurile din comert afecteaza pielea sensibila, mai ales si amplifica unele probleme – senzatia de arsura sau disconfort la pielea foarte uscata, spre exemplu.

Actiune multipla – un sapun precum cele din gama regasita la noi poate avea actiune multipla în sensul în care sa fie folosit nu doar pentru mâini, ci si pentru corp, igiena intima sau par. În functie de combinatia de ingrediente, poate fi indicat pentru dermatite sau chiar pentru cei cu matreata. Iata si câteva exemple:

Sapun cu saruri de potasiu are extracte din mai multe plante si este recomandat pentru a elimina matreata, a combate caderea parului, iar pe termen lung vorbim despre posibilitatea de repigmentare a parului carunt.

Sapun de Marseille cu extract de lavanda, trandafir etc. – acesta are în continutul sau 72% ulei vegetal, 99% fiind ingrediente de origine naturala. Actiunea acestuia este una complexa, are rol de dezinfectant, nu produce alergii si alte reactii, poate fi util pentru igiena corporala totala, pentru spalarea hainelor, de asemenea.

Aromele pe care le adori atât de mult pot fi obtinute cu succes din extractele naturale. Descopera întreaga gama de sapunuri Marseille pe care o avem disponibila în cadrul paginii noastre www.biosano.ro: portocale si grapefruit, lacramioare, lemn de santal, aloe vera sau menta, ulei de masline printre altele. Acestea îti rasfata pielea si simturile, fara sa faci compromisul de a folosi substante chimice. Puterea naturii ne dovedeste înca o data ca, desi traim în lumea puternic industrializata, putem sa ne bucuram de productie naturala, de produse de calitate.

Varianta de sapun lichid

trebuie spus ca în ritmul zilelor noastre ne-am obisnuit ca mai totul sa fie fast. Asadar sapunul folosit este mai degraba preferat cel lichid. Chiar si asa, nu te dezice de natural. Îti propunem si variante de sapun lichid, cu extract de miere, spre exemplu, sau cu lavanda.

Variante sunt atât pentru cei care îsi doresc un sapun ce curata delicat, cât si pentru cei care dimpotriva îsi doresc o actiune profunda. Sapunul trebuie sa ofere pielii o senzatie placuta ulterior folosirii.

Detalii, preturi si stocurile aferente tipului de sapun dorit le regasesti în cadrul paginii noastre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *