Soarele puternic poate avea repercursiuni asupra aspectului pielii tale. Spune NU pielii uscate, cu o metoda foarte moderna si eco! Aici gasesti cateva modalitati de a pregati sare de baie in confortul casei tale.
Proprietatile baii cu sare si beneficiile pe care acestea le aduc sanatatii sunt de mult timp cunoscute. Ele calmeaza tensiunea musculara si sunt o modalitate excelenta de relaxare. Stiai ca daca faci frecvent bai cu sare poti reduce celulita si kilogramele in plus? Sarea de Himalaya imbunatateste microcirculatia, netezeste si hidrateaza pielea in mod optim. Exact ce ai nevoie.
1. Sare de baie cu lamaie
Despre proprietatile sarii am vorbit deja, acum sa vedem la ce e buna lamaia: lumineaza, improspateaza si curata. De asemenea, lamaia elimina petele aparute din cauza expunerii la soare, baile cu sare si lamaie fiind ideale vara.
Lamaia se taie felii subtiri, apoi se pune intr-un bol. Peste feliile de lamaie se adauga ulei din samburi de struguri si ulei esential de portocale. Se amesteca bine, pana cand feliile de lamaie sunt imbibate bine in ulei. Se adauga sare de Himalaya, se amesteca din nou, se lasa 10 minute, dupa care se poate folosi.
2. Sare de baie cu lavanda
1 ceasca de sare de Himalaya grunjoasa, cateva flori de lavanda uscate si cateva picaturi de ulei esential de lavanda. Se amesteca bine intr-un borcan. Se lasa timp de cel putin o spatamana, pentru ca uleiul esential sa intre bine in sare.
Proprietatile lavandei sunt cunoscute de secole. Indeparteaza oboseala, calmeaza, relaxeaza si ce e cel mai important – are un miros extraordinar! Lavanda te ajuta sa adormi si amelioreaza durerile musculare.
3. Sare de baie de Marseilles
½ kg de sare roz de Himalaya, 1 – 3 picaturi de ulei de jojoba, ½ ceasca din sapunul dumneavoastra de Marseilles preferat (va recomandam de lacramioare sau lemn de santal). Se amesteca ingredientele, se pun pe o coala de hartie, apoi se lasa sa se usuce timp de 24 de ore si gata.
Este bine de stiut ca sapunul de Marseilles este unul de calitate si se fabrica in Provence de secole. Sapunul are la baza uleiuri vegetale, care hidrateaza si hranesc pielea. Se pare ca sapunul de Marseilles este secretul pielii frumoase a francezilor.