Știai că...?

Seva de mesteacăn – Ce este și ce beneficii are?

Ce este Seva de mesteacăn?

Seva de mesteacăn este o sursă unică de nutrienți produsă de fiecare mesteacăn într-un ciclu anual. Vara, folosește energia soarelui pentru a transforma dioxidul de carbon în fructoză, glucoză și oxigen. Toamna începe să depoziteze aceste zaharuri în rădăcini înainte de a-și lăsa frunzele și înainte să se pregătească pentru odihna de iarnă. Primăvara, pe măsură ce aerul se încălzește și pământul începe să se topească, mesteacănul începe să tragă din nou apă din pământ. Amestecă apa cu zaharurile stocate în rădăcinile sale și începe să împingă acest fluid vital către ramuri.

Seva de mesteacăn – beneficii

Compoziția sevei de mesteacăn a fost studiată mult timp ajungându-se la concluzia că este alcătuită din 99% apă, iar restul de 1% constă din zaharuri, acizi organici, aminoacizi liberi, minerale (potasiu, calciu și magneziu, mangan), cantități mici de proteine ​​și vitamina C.

Seva de mesteacăn este foarte ușor acidă, cu un pH cuprins între 5,5 și 7,5. Are un gust plăcut blând, cu o dulceață subtilă, naturală.

Mulți oameni beau apă de mesteacăn pentru a-și curăța corpul de toxine și de a rehidrata organismul în timpul antrenamentelor fizice și după acestea. Unii oameni consideră apa de mesteacăn cea mai pură formă de apă care poate fi obținută din natură.

Extragerea Sevei de mesteacan

Ingredientele din seva de mesteacăn nu numai că vă vor optimiza modul în care vă funcționați fizic, dar vă vor îmbunătăți și calitatea generală a vieții.

Cum se colectează seva de mesteacăn?

Seva de mesteacăn este colectată într-o perioadă de 3 până la 5 săptămâni în lunile aprilie și mai, chiar înainte de apariția primilor muguri. În mod tradițional, în trunchi se dă o gaură mică (aproximativ 1 cm în diametru) și se introduce un picurator, astfel încât seva să curgă într-un recipient.

La scară industrială, seva este colectată automat din toți copacii într-un rezervor, care este apoi transportat la fabrică pentru ambalare.

Care este diferența dintre seva de mesteacăn, apa de mesteacăn și sucul de mesteacăn?

Un pahar de apa de mesteacan

Niciuna. Acestea sunt nume diferite pentru același lucru. Ingredientul de bază este seva de mesteacăn luată din trunchiul copacului. Unele produse pot fi diluate cu suc de fructe sau apă, dar acest lucru trebuie să fie menționat clar pe etichetă.

Extragerea sevei dăunează sau ucide copacii?

Seva de mesteacăn se colectează în mod normal doar de la copacii mai bătrâni care nu au nevoie de toată seva lor.

Ce are Absolutely Wild diferit față de alți producători de sevă de mesteacăn?

Seva de mesteacăn Absolutely Wild este certificată organic. Asta înseamnă că este colectată în păduri certificate ecologic care sunt situate departe de orașe, fabrici și terenuri agricole.

Apa Absolutely Wild este colectată prin metode tradiționale, colectând doar ceea ce oferă copacul. După extragere, micile găuri din trunchiurile copacilor sunt închise cu un material special.

Cel mai important este că seva de mesteacăn nu este colectată din plantațiile de mesteacăn, ci din păduri sălbatice mixte în care cresc diferite tipuri de copaci. Solul din pădurile mixte este foarte bogat în minerale și oligoelemente, astfel că seva noastră de mesteacăn este asigurată cu mulți nutrienți.

Apă de mesteacăn – contraindicații

În cazuri rare, seva de mesteacăn poate provoca efecte secundare. Aceste efecte secundare sunt în principal tulburări digestive, cum ar fi greață, dureri de stomac și diaree.

În lipsa unor studii care să demonstreze siguranța acestui produs la bebeluși, această băutură nu este recomandată femeilor însărcinate și care alăptează.

În plus, pentru cei alergici la polenul de mesteacăn, seva poate provoca erupții cutanate alergice, urticarie sau rinită.

Tu ai încercat până acum seva de mesteacăn? Dacă nu, o poți comanda de > aici <

Surse:

absolutely-wild.com

healthline.com

nordickoivu.fi

www.gralon.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *