Smochinele reduc colesterolul si comabat anemia
Smochinul este unul dintre cele mai vechi plante cultivate de om. Provine din Asia Mica, însa se gaseste si în turcia si Grecia. Smochinele se pot consuma atât crude, cât si uscate.
Smochinele sunt bune înlocuitoare pentru dulciuri. Într-adevar, contin câteva calorii, dar mult mai putine decât torturile sau prajiturile. În plus, smochinele uscate ne ajuta sa ne recapatam vitalitatea si puterea de concentrare.
Smochinele îmbunatatesc metabolismul. Dintre toate fructele, acestea au cel mai mare continut de fibre. Datorita acestui lucru, ele sunt foarte eficiente în tratarea constipatiei.
Contin o cantitate mare de vitamina C, vitamine din grupul B, calciu si potasiu. Contin substante anticancerigene. Sunt o sursa bogata de zinc, care regleaza activitatea sistemului endocrin. În plus, smochinele au o putere mare de detoxifiere. Actioneaza ca un adjuvant în tratarea ulcerului gastric. Au proprietati antibacteriene. Medicii recomanda consumul de smochine în caz de boli ale sistemului cardiovascular si gastrita. De asemenea, ele au un continut mare de fier, care combate anemia. Smochinele se recomanda personelor care sufera de osteoporoza.
Sucul de smochine este o excelenta sursa de polifenoli si flavonoide. Acestia au rol antioxidant si elimina efectele negative ale radicalilor liberi. De asemenea, întaresc vasele de sânge si inima. tinctura de smochine contribuie la vindecarea dispneei. Smochinele alcalinizeaza organismul, asadar sunt de mare ajutor personelor care doresc sa se lase de fumat.
Smochinele uscate sunt afrodisiace ideale pentru barbatii care au probleme de erectie. În Biblie, smochinul este simbol al fertilitatii si prosperitatii. Datorita magneziului din compozitie, acestea elimina efectele stresului. De asemenea, smochinele fierte în lapte ajuta la tratarea tusei si a durerilor de gât.
Cum alegem smochinele perfecte?
Cele mai gustoase si aromate sunt smochinele bine coapte si moi la atingere. Aceste fructe sunt foarte delicate, asadar trebuie sa fim atenti sa le alegem pe cele care nu sunt deteriorate. De asemenea, smochinele trebuie consumate repede.
Cum se utilizeaza în bucatarie?
Smochinele sunt foarte gustoase si sanatoase, astfel încât utilizarea lor în bucatarie este foarte variata. Pot fi folosite ca gustare, pentru a înlocui dulciurile, sau se pot adauga în salate, sosuri sau preparate din carne. Pot fi consumate întregi sau taiate în jumatati. Se potrivesc si în preparatele dulci, si în cele sarate. Se pot folosi pentru compoturi, gemuri sau fel de fel de deserturi – în amestec cu mascarpone.