Somon cu miere si chili
stiati ca pudra de chili ajuta la eliminarea kilogramelor în plus? De ce? totul se datoreaza continutului de capsaicina, substanta care îi da ardeiului aroma picanta si care încalzeste corpul si accelereaza metabolismul, contribuind în acest fel la topirea grasimii.
Uleiul de cocos este ideal pentru prajire (chiar si la temperaturi ridicate), deoarece nu îsi pierde proprietatile valoroase si nu devine toxic.
Ingrediente:
-
200 g file somon
-
piper alb
-
sucul de la o jumatate de lamâie
-
1 praz mare
-
1 lingura de ulei de cocos
-
piper
-
sare de Himalaya
-
pudra de chili
-
1 lingura de miere
Preparare:
-
Se încalzeste cuptorul la 180° C.
-
Se presara somonul pe ambele parti cu zeama de lamâie, piper alb si sare de Himalaya.
-
Se pune într-un vas si se acopera bine cu folie de aluminiu.
-
Se coace timp de 20 de minute în cuptorul preîncalzit, dupa care se scoate folia de aluminiu si se mai lasa la copt înca 5 minute.
-
Se taie prazul sub forma de inele si se prajeste în ulei de cocos. Se condimenteaza cu sare si piper.
-
Când prazul este înmuiat complet, se adauga pudra de chili si mierea. Se gatesc împreuna, pâna când mierea întra în praz.
-
Prazul caramelizat se asaza pe o farfurie, împreuna cu somonul. Se decoreaza cu felii de lamâie.
Somonul este în acelasi timp dulce si picant si este delicios!
Pofta buna!