Sos de ardei iute – sanatos si gustos
Sosul de ardei iute este o sursa bogata în vitaminele A, C, E si din complexul B. Consistenta si culoarea sosului depind de calitatea si tipul ingredientelor folosite.
Sos de ardei iute
timp de preparare: 15 minute
Numarul de portii: 6
Dificultate: Usor
Ingrediente:
- 2 ardei iuti rosii
- ½ sticla de apa
- ½ pahar de otet de orez
- 2 linguri de usturoi tocat marunt
- ½ lingurita de boia de ardei
- 1 lingurita de sare
- 1 lingura de suc proaspat de lamâie
- ½ morcov mic
- ½ lingurita de zahar
- ½ lingurita de sare de Himalaya
Mod de preparare:
Ardeii se spala, se usuca si se taie în jumatate pe lungime. Se scot semintele si se toaca marunt. Se taie morcovul si se presara cu zahar si sare. Se lasa timp de 10 minute. Se scot morcovii. Într-o cratita se pune apa si otetul. Se adauga ardeii, usturoiul, boiaua si sarea. Se amesteca cu o lingura de lemn, apoi se pune pe foc.
Se fierbe la foc mic, pâna când se formeaza un sos (aproximativ 15 minute). Se ia de pe foc, se adauga morcovul si se amesteca bine. Se lasa sa se raceasca.
Sfat:
Sosul se pastreaza la rece, în recipiente mici.