Lintea este foarte bogata în substante nutritive. În primul rând, este o sursa excelenta de proteine usor asimilabile. De asemenea, contine potasiu care are grija de sanatatea inimii si acid folic, de mare ajutor pentru femeile gravide.
Un exemplu foarte practic de utilizare a lintei este ca înlocuitor al carnii în reteta de spaghetti Bolognese. Spre deosebire de majoritatea leguminoaselor, lintea se gateste repede, deoarece interiorul sau este moale, iar boabele sunt mici. De retinut faptul ca sarea trebuie adaugata în ultimele 10 minute, pentru a evita pierderea de proteine.
Pastele cu linte sunt usor de gatit si sunt foarte delicioase si bogate în substante nutritive.
Ingrediente:
- ½ ceasca de linte rosie
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- ulei de masline
- 400 g de rosii tocate marunt
- ½ lingurita de boia de ardei afumata
- 1 lingurita de oregano
- un vârf de cutit de boia de ardei iute
- sare si piper negru
- spaghetti
- parmezan ras
- patrunjel
Pregatire:
Lintea se clateste sub un jet de apa si se fierbe timp de 10 minute în apa usor sarata.
Se toaca ceapa si se caleste cu ulei de masline. Dupa câteva minute se adauga usturoiul tocat marunt si se amesteca.
Peste ceapa si usturoi se adauga rosiile tocate si condimentele.
Se scurge lintea si se adauga peste legume.
Se fierb pastele si se amesteca cu sosul obtinut.
La final, se adauga parmezanul ras si se orneaza cu patrunjel.
Pofta buna!