Spirulina

Spirulina si beneficiile sale. Este un supliment ideal pentru vegetarieni?

     Spirulina este o sursa valoroasa de nutrienti. Este bogata in clorofila, proteine, vitamine, minerale, acizi grasi esentiali, polizaharide si antioxidanti. Sub forma de supliment alimentar este disponibil in magazinele naturiste, de exemplu aici, sub forma de pulbere sau comprimate.

     Care este secretul spirulinei?

     Spirulina este bogata in proteine si ii contine pe toti cei 8 aminoacizi esentiali. Consumul sau furnizeaza organismului, de asemenea, vitamina A (beta-caroten), vitaminele B1, B2, B6, C si E. Spirulina contine si acid gama-linolenic (GLA), esential pentru functionarea adecvata a sistemului nervos.

     Ca si alte alge, spirulina nu contine pesticide, hormoni sau antibiotice, cu care pot fi contaminate proteinele de origine animala.

     Spirulina in loc de carne?

     Dieta persoanelor care nu consuma carne este slaba in grasimi saturate si colesterol, ceea ce este un lucru bun. Insa pentru aceste persoane este necesar sa suplimenteze dieta cu produse care contin substante nutritive pe care nu le iau din carne. Suplimentarea cu spirulina este ideala pentru vegetarieni si vegani. Aceasta furnizeaza proteine si cantitati mari de fier, ca si carnea rosie. De asemenea, este o sursa excelenta de calciu.

     Alte proprietati ale spirulinei

     Spirulina contine o cantitate considerabila de antioxidanti, care includ carotenoidele, clorofila, zeaxantina si ficocianina. Acestia au proprietatea de a oferi protectie ficatului impotriva daunelor chimicalelor.

     Acidul gamma-linolenic prezent in spirulina se regaseste si in laptele matern. Are un rol important in perioada dezvoltarii organismului si un efect benefic asupra aspectului parului si al pielii.

     Pasta cu spirulina si avocado

     Ingrediente:

– 1 avocado decojit

– 1 ceapa

– 1 lingurita de ulei de masline

– 2 lingurite de spirulina pulbere

– sare si piper dupa gust

     Mod de preparare:

     Se taie ceapa si avocado. toate ingredientele se adauga in blender si se mixeaza pana la obtinerea unei paste omogene. Se condimenteaza dupa gust. Pasta se poate pastra la frigider pana la 3 zile, intr-un recipient inchis termic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *