Noutati, Stil de viata sanatos

Supa condimentata cu morcov si linte

Un amestec delicios, picant, plin de fier si cu continut scazut de grasimi. Este gata în mai putin de o jumatate de ora sau poate fi preparat într-un slow cooker.

Ingrediente:

2 lingurite seminte de chimen

fulgi de ardei iute

2 linguri de ulei de masline

600 g morcovi, spalati si taiati bucati

140 g linte rosie

1 litru de supa vegetala (poate fi dintr-un cub de supa)

125 ml lapte

iaurt si pâine pentru servire

Mod de preparare:

Încalziti o tigaie mare si caliti cele 2 lingurite de chimen si fulgii de chilli pentru 1 minut sau pâna când încep sa sfârâie si sa-ti elibereze aromele.

Scoateti jumatate din condimentele calite si puneti-o deoparte. Adaugati 2 linguri de ulei de masline peste cele ramase în tava, 600 g de morcovi, 140 g de linte, 1 l de supa vegetala si 125 ml de lapte si aduceti totul la fierbere.

Lasati sa fiarba la foc mic pentru 15 minute, pâna când lintea s-a înmuiat si s-a marit.

Mixeaza supa cu un blender sau un procesator pentru legume, condimenteaza cu sare si piper dupa gust si adauga condimentele puse deoparte. Serveste cu pâine toast si iaurt.

Sursa: bbcgoodfood.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *