Supa de spanac cu broccoli si tahini
O supa vegana ce se pregateste în doar 30 de minute si asigura necesarul de nutrienti pentru întreaga familie.
Ingrediente:
pentru 4 portii
1 ceapa, taiata cubulete
2 catei de usturoi, tocati
sau 1 lingurita pasta de usturoi
1 pastârnac, taiat în bucati mici
2 radacini de telina, tocate marunt
1 broccoli, tocat fin
½ avocado
1 lingura de ulei de nuca de cocos
1 lingura supa limpede, fara drojdie
1 L de apa
1 mâna de spanac
2 linguri de suc de la o lamâie proaspat stoarsa
1 lingura tahini alb
Pentru a servire:
2 lingurite de susan
½ felii de avocado
Mod de preparare:
Se taie ceapa, usturoiul, pastârnacul, telina, broccoli si ½ avocado în bucati mici. Între timp, încalziti uleiul de nuca de cocos într-o cratita mare. Se adauga ingredientele si se calesc aproximativ 5 minute. Apoi adaugati bulionul de legume în cratita si acoperiti. Lasati la foc mic timp de aproximativ 10 minute. Acum amestecati spanacul cu sucul de lamâie, tahini si piureul de legume pâna obtineti o crema. Adaugati apa daca este necesar. Decorati supa cu seminte de susan si putin avocado.
Sursa: rapunzel.de