Chlorella

10 Articole

Setati descendent
pe pagina

10 Articole

Setati descendent
pe pagina

Ce este chlorella?

Chlorella este o algă care creşte în apă dulce. Este utilizată pentru reducerea efectelor secundare ale radioterapiei, stimularea sistemului imunitar, creşterea numărului de celule albe din sânge, prevenirea răcelilor, protejarea corpului împotriva intoxicării cu metale grele precum plumbul sau mercurul şi pentru încetinirea procesului de îmbătrânire.

Numele „chlorella” provine de la cantitatea mare de clorofilă pe care această algă o conţine. Celulele clorofilei sunt aproape identice cu hemoglobină (celulele roşii din sânge), iar atunci când consumăm această algă, corpul nostru transformă uşor clorofila în hemoglobină, oferindu-ne şi energie solară în acest proces. Prin urmare, clorofila din chlorella stimulează producerea de globule roşii în organism, curăţând simultan fluxul sanguin, ficatul, rinichii şi intestinele, în timp ce trece prin corp, transportând oxigen către celule. Cantitatea uriaşă de clorofilă din această algă asigură creierului oxigenul de care are nevoie, ajutând la o mai bună vigilenţa şi atenţie mentală. De asemenea, clorofila este utilizată şi pentru a trata bolile cardiace şi hipertensiunea arterială şi poate fi deosebit de benefică pentru persoanele care suferă de anemie.

Chlorella este compusă dintr-un perete celular fibros nedigerabil (20%) şi substanţe nutritive în interior (80%). Peretele celular fibros este cel care se leagă cu metalele grele, pesticidele şi alte substanţe sintetice care se acumulează în corpul nostru, acest lucru fiind util în lupta împotriva bolii Alzheimer, a demenţei şi a tulburărilor de atenţie. În ceea ce priveşte pacienţi cu Alzheimer, s-a demonstrat că aceştia au cantităţi mari de aluminiu la nivelul creierului. Acumularea de metale grele poate proveni din mai multe surse, inclusiv de la băuturi răcoritoare ambalate în cutii metalice, deodorante, ustensile de gătit şi vase metalice. Chlorella se leagă cu aluminiul şi alte metale grele, pentru a le elimina din corp. În acelaşi timp, chlorella ajută la transportarea oxigenului prin corp, continuând spre creier, unde măreşte vigilenţa şi claritatea mentală.

Chlorella este benefică pentru fiinţele umane, în special datorită capacităţii sale de a îmbunătăţi sistemul imunitar. Corpul uman este capabil să se vindece dacă este aprovizionat cu vitamine, minerale, enzime şi alte substanţe nutritive necesare. Chlorella furnizează organismului substanţele nutritive necesare pentru a se autovindeca. Îmbunătăţeşte capacitatea organismului de a combate invadatorii străini, indiferent dacă aceştia sunt virusuri, bacterii, substanţe chimice, metale sau proteine străine. 

Ce trebuie să ştii despre chlorella?

 

Chlorella este un superaliment uimitor, având în vedere că este o formă simplă de viaţă. Natura sinergică a substanţelor nutritive din chlorella este incontestabilă. Toate proprietăţile sale naturale funcţionează împreună într-un mod în care suplimentele alimentare obişnuite nu pot. Chlorella este renumită pentru furnizarea unei game mari de beneficii, în timp ce luptă împotriva multor boli şi afecţiuni de sănătate.

 

Chlorella beneficii:

 

Vitamine

Chlorella este bogată în vitaminele A, B1, B2, B6, B12, C şi E, uşor de asimilat de către organismul uman. Cu toate acestea, unele studii susţin ca vitamina B12 din chlorella nu este biodisponibilă, aşa că ar trebui să luăm această vitamină din alte surse.

 

Minerale

Ca majoritatea plantelor de culoare verde închis, chlorella este bogată în magneziu, care îmbunătăţeşte nivelul zahărului din sânge, sănătatea inimii, sănătatea mentală şi ajută organismul să se relaxeze. Chlorella conţine şi alte minerale importante, printre care se număra potasiul, fierul şi calciul.

 

Aminoacizi

Chlorella este o sursă bogată de proteine, cu un echilibru de aminoacizi importanţi, inclusiv toţi cei esenţiali, pe care organismul nu îi poate produce. Aminoacizii sunt responsabili pentru reconstruirea ţesuturilor deteriorate ale organismului şi a neurotransmiţătorilor, având rol important în acelaşi timp pentru multe funcţii ale corpului.

 

Clorofila

Acest pigment verde nu doar îi oferă chlorellei culoarea specifică, ci are şi o mulţime de beneficii pentru sănătate. Clorofila poate îmbunătăţi imunitatea, alcalinitatea organismului şi poate elimina inflamaţia din corp.

 

Detoxifiere

În zilele noastre, toxinele vin din aproape orice sursă: alimente, aer, apa, produse de înfrumuseţare, produse pentru curăţenie şi chiar îmbrăcăminte. Este important să dăm corpului ce are nevoie pentru a elimina aceste substanţe nocive la care suntem expuşi în fiecare zi. Chlorella are o capacitate uimitoare de a se lega de toxine, cum ar fi substanţele chimice şi metalele grele, şi de a le elimina din organism. Aceste beneficii sunt puternice şi au un impact pozitiv asupra sănătăţii noastre.

 

Digestie

Chlorella promovează producerea de bacterii şi probiotice sănătoase la nivelul sistemului digestiv. Acest lucru este esenţial pentru digestie şi pentru sănătate în general. În plus, acest lucru face chlorella eficientă în lupta împotriva candidozei şi a altor micoze. Proprietăţile sale antiinflamatoare pot, de asemenea, să ajute la vindecarea afecţiunilor sistemului digestiv.

 

Energie

Un corp aprovizionat cu substanţe nutritive sănătoase este plin de energie şi vitalitate. Multe persoane au raportat o creştere a energiei şi o stare de spirit mai bună după ce au consumat chlorella. Nimic nu se compară cu modul în care te simţi atunci când îţi hrăneşti corpul cu un adevărat superaliment.

 

Fibromialgie

Multe persoane au afirmat că administrarea chlorellei reduce durerea asociată cu fibromialgia. Într-un studiu, participanţii cu fibromialgie care au consumat 10 grame de chlorella în fiecare zi au observat o îmbunătăţire semnificativă a simptomelor generale şi a calităţii vieţii.

 

Boli cardiovasculare

Studiile au arătat că această algă poate îmbunătăţi nivelurile de trigliceride şi colesterol LDL şi îi poate ajuta pe cei care au tensiunea arterială mare. Acest lucru, împreună cu proprietăţile puternic antioxidante ale chlorellei, poate oferi o  protecţie eficientă împotriva bolilor cardiovasculare.

 

Obezitate

Proprietăţile unice ale chlorellei au, de asemenea, capacitatea de a reduce grăsimea corporală. Un studiu efectuat în Japonia în 2008 a arătat că această algă poate reduce o mare parte din grăsimea din organism. Acest lucru se datorează capacitaţii chlorellei de a metaboliza grăsimile şi de a îmbunătăţi sensibilitatea. În plus, atunci când înlocuim alimentele sărace în substanţe nutritive cu superalimente puternice, cum ar fi chlorella, organismul tinde a cere mai puţine alimente nesănătoase.

 

Beneficiile chlorella pentru sănătatea şi frumuseţea pielii

Chlorella este o algă unicelulară cu o mulţime de beneficii pentru piele şi corp. Motivul pentru care chlorella poate îmbunătăţi semnificativ aspectul şi sănătatea pielii este că are cantităţi mari de vitamine şi de acizi graşi Omega-3. Împreună, aceste elemente ajută la detoxifierea celulelor pielii, rezultând o piele sănătoase şi frumoasă.

 

 

Vindecarea rănilor

Chlorella poate fi utilizată extern ca agent puternic de vindecare a rănilor. Vitaminele şi mineralele din această algă grăbesc procesul de vindecare a rănilor. Motivul pentru care chlorella este atât de puternică atunci când vine vorba de procesul de vindecare este că stimulează celulele să se reproducă într-un ritm mai rapid. Rezultatul este un ţesut nou şi sănătos.

 

 

Acnee

Chlorella este un tratament puternic împotriva acneei. Chlorella fortifică şi elimină toxinele de la nivelul ficatului, rezultând o piele radiantă, deoarece mai puţine toxine ajung la suprafaţă. În plus, chlorella conţine o cantitate semnificativă din vitaminele A, E şi acizi graşi Omega-3. Toate aceste substanţe îmbunătăţesc aspectul pielii şi reduc inflamaţiile.

 

Antirid

Chlorella este un supliment alimentar eficient împotriva ridurilor. Poate încetini procesul de îmbătrânire prin reducerea efectelor nocive ale radicalilor liberi în organism. Radicalii liberi din corp sunt dăunători pentru celule, duc la boli şi provoacă o îmbătrânire mai rapidă a pielii. Daunele provocate de radicalii liberi sunt rezultatul poluării mediului în care trăim, al dietei proaste şi al îmbătrânirii în general.

 

Eczeme

Chlorella poate, de asemenea, să vindece eczemele. Eczema este o afecţiune a pielii care afectează milioane de oameni din întreaga lume. Nutrienţii din chlorella fac minuni împotriva acestei afecţiuni. Chlorella poate fi administrată atât intern, cât şi extern, persoanelor care suferă de această afecţiune.

 

Chlorella poate fi achiziţionată sub formă de comprimate sau pulbere. Pulberea de chlorella se amestecă cu apa şi se aplică pe zonele afectate. De obicei, eczema afectează anumite zone ale corpului, precum picioarele, braţele şi trunchiul.

 

Tratamentul cu chlorella se lasă să acţioneze timp de 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă călduţă. Procesul se repetă în fiecare dimineaţă. Persoanelor care suferă de acesta afecţiune li se recomandă şi administrarea internă a tabletelor de chlorella.

 

 

 

Sus
Contact