Retete

tarta cu smochine si crema de migdale

 Combinatia de smochine si migdale? Da! Este una foarte reusita. tarta arata excelent si este ideala atât ca si desert, cât si pe post de gustare. De asemenea, merita amintit faptul ca smochinele sunt adevarate bombe vitaminice, având un continut bogat de fibre, potasiu, calciu si magneziu. În plus, scad nivelul colesterolului rau si combat anemia. Migdalele protejeaza împotriva diabetului si au efect benefic asupra tesutului cerebral si sistemului cardiovascular. Aluat:

100 g unt

1 ou

210 g fâina (jumatate de cana)

50 g migdale macinate (jumatate de cana)

2 linguri zahar pudra

un praf de sare

Crema:

4 – 5 smochine

300 ml frisca

2 oua + 1 galbenus

3 linguri + 1 lingurita zahar pudra

50 g migdale macinate

1 lingura Amaretto (se poate înlocui cu ulei de migdale)

 Se prepara aluatul si se framânta pâna devine omogen. Se formeaza o minge din aluat si se pune la frigider pentru o ora. Apoi se ia aluatul si se pune într-o matrita (cu diametrul de 23 – 24 cm). Stratul de aluat trebuie sa fie uniform. Apoi se înteapa cu o furculita. Se pune din nou la frigider, pentru 15 minute. Pe partile laterale se pune folie de aluminiu sau hartie de copt si se toarna mazare uscata sau fasole pentru a împiedica umflarea aluatului. Se coace timp de 13 minute într-un cuptor preîncalzit. Se amesteca 2 galbenusuri si un ou întreg. Se adauga zahar pudra, Amaretto si migdale si se amesteca. se toarna amestecul peste blat, iar pe deasupra se pun smochinele taiate în sferturi. Se prasara zahar pudra. Se pune la cuptor si se lasa 35 de minute. Se serveste rece. 

Pofta buna!