Noutati, Stil de viata sanatos

tort Brownie fara ciocolata? Este posibil!

Cautati o modalitate de a va pregati tortul preferat fara sa folositi ciocolata? În special pentru dvs., am pregatit o reteta simpla pentru tort brownie cu un pudra de roscove în rolul principal.

Daca va confruntati cu problema alergiilor la ciocolata sau pur si simplu cautati noi alternative culinare, carobul poate fi pentru tine un înlocuitor ideal pentru cacao traditionala. În plus fata de gustul neobisnuit, acest produs are, de asemenea, o serie de proprietati care vor influenta în mod pozitiv functionarea corpului si bunastarea dumneavoastra.

 

Carobul – ce este?

Carobul (sau roscovul) este un arbust originar din zona mediteraneana, cunoscut si sub numele de „pâinea Sfântului Ioan”. Prin prelucrarea pastailor de carob se obtine o pulbere fina care, atât prin aspectul si gustul ei, creeaza iluzia unei pudre de cacao traditionale, cu exceptia faptului ca roscova nu contine acid oxalic si teobromina, responsabile pentru incapacitatea absorbtiei calciului în organism. Carobul nu contine gluten, cofeina sau grasimi si poate fi consumata chiar si de catre copii.  În plus, acest produs extraordinar curpinde numeroase valori nutritionale, printre care putem distinge: magneziu, fier, fosfor si un continut ridicat de calciu. trebuie totusi mentionat ca are o concentratie mai ridicata de carbohidrati (în special zaharuri) decât pudra de cacao, deci trebuie consumat cu moderatie.

 

Reteta pentru un tort brownie delicios cu roscove 

tortul cu roscove este usor si rapid de pregatit. Prin completarea sa cu înghetata de vanilie si zmeura proaspata, poate fi un desert ideal pentru zilele de vara.

De ce ingrediente aveti nevoie?

Aproximativ 1 ceasca de faina de grâu;

Aproximativ ½ ceasca de zahar BIO de cocos BIO sau zahar din trestie;

Aproape jumatate de ceasca de lapte preferat (de exemplu: lapte de nuca de cocos sau lapte de vaca traditional);

2 lingurite de ulei;

Aproximativ 3-4 lingurite de roscove (pudra de carob);

1 lingurita de praf de copt;

1/2 bastoane de vanilie sau câteva picaturi de aroma de vanilie pentru gust.

 

Cum sa pregatesti tortul delicios cu roscove?

Pasul I: turnati faina, zahar, roscove si praf de copt într-un castron înalt. Apoi amestecati toate ingredientele cu o lingura mare;

Pasul II: Peste ingredientele amestecate în bol, adaugati lapte, ulei si vanilie. Apoi amestecati toate ingredientele foarte bine cu ajutorul unui mixer pentru a obtine o masa uniforma, bruna;

Pasul III: Încalziti cuptorul la 150° C si ungeti o tava cu putina grasime sau tapeati-o cu foaie de copt. 

Pasul IV: turnati compozitia obtinuta în tava de copt si bagati-o în cuptorul preîncalzit.

Pasul V: Coaceti tortul timp de aproximativ 35 de minute.

 Sfaturile noastre: Aluatul preparat este cel mai bine servit cu înghetata de cocos si fructe proaspete (de exemplu, fructe de padure sau zmeura).

Pofta buna!

 

Sursa:

blog.vivio.pl

ameliaselariu.ro