Suplimente alimentare, Spirulina

Tratamentul cu spirulina. Indicatii terapeutice.

Spirulina aduce o multime de benefice asupra sanatatii

Tratamentul cu spirulina energizeaza organismul, ii ofera nutrientii necesari pentru a functiona in mod optim, conform tuturor indicatiilor terapeutice. Spirulina induce o stare de bine si te ajuta sa faci fata situatiilor stresante. Spirulina este recomandata persoanelor care fac efort fizic si psihic, intens, sau care au ritm de viata alert.

Spirulina este recomandata atat pentru prevenirea aparitiei bolilor, cat si pentru a trata o serie de afectiuni. tratamentele naturiste pe baza de spirulina imbunatatesc starea generala de sanatate a organismului si ofera suport in lupta cu boala. Studiile au aratat ca spirulina este capabila sa trateze chiar si bolile autoimune, cum este cancerul sau leucemia. Se pare ca antioxidantii din spirulina impiedica dezvoltarea si raspandirea celulelor canceroase si protejeaza organismul impotriva efectelor secundare ale chimioterapiei. De asemenea, unele studii au aratat ca spirulina repara ADN-ul.

Spirulina – tratamente naturiste pentru ficat

Aceasta alga bogata in antioxidanti este capabila sa refaca sanatatea ficatului. La nivelul ficatului au loc procese de metabolizare a glucidelor, lipidelor si proteinelor, dar si a substantelor toxice precum alcoolul, tutunul sau medicamentele. De aceea este important sa ne pastram ficatul cat mai sanatos si curat posibil. Clorofila, prezenta in spirulina, intr-o cantitate mare, contribuie la eliminarea substantelor toxice din ficat. Fitonutrientii din spirulina refac celulele hepatice, astfel incat acestea sa functioneze la capacitatea lor maxima.

Spirulina este bogata in antioxidanti care contracareaza efectele negative ale radicalilor din mediu ce pot imbolnavi ficatul.

Pentru a trata bolile ficatului se recomanda cure cu spirulina de cate 3 luni cu pauza de 2 saptamani intre ele.

Spirulina si tiroida              

Spirulina sustine buna functionare a glandei tiroide, datorita continutului de iod. tiroida secreta hormoni care regleaza temperatura corpului, nivelul de colesterol din sange, metabolismul, tensiunea arteriala si tonusul muscular. Alimentatia precara dar si un stil de viata dezordonat determina functionarea defectoasa a glandei tiroide, provocand si o multime de alte dezechilibre in organism.

tratamentul cu spirulina insanatoseste tiroida, ajutand-o sa isi reia functiile in parametrii normali. Spirulina este o sursa importanta de iod cu rol in mentinerea sanatatii glantei tiroide.

Spirulina sustine sanatatea inimii

Datorita continutului bogat in acizi grasi esentiali Omega-3, spirulina ajuta la mentinerea sanatatii inimii. Reduce nivelul de colesterol „rau” si impiedica ingrosarea vaselor de sange. Intr-un final normalizeaza tensiunea arteriala.

Citeste si:  Spirulina pudra sau pastile? Ce alegem si de ce?

Spirulina si utilizarea in cosmetica

In domeniul cosmetic si al frumusetii fara batranete este recomandata spirulina pudra, care poate fi adaugata diferitelor masti pentru piele si ten, respectiv pentru scalp si par.

Spirulina pentru ten

Spirulina este o sursa bogata de antioxidanti care previn aparitia semnelor de imbatranire prematura. Administrata intern, alga reface starea generala de sanatate a organismului, imbunatatind implicit si aspectul pielii.

Extern, se pot aplica masti sau creme cu spirulina, pentru a estompa ridurile si pentru a reda elasticitatea si stralucirea naturala a pielii. Spirulina pulbere se amesteca cu ulei de cocos, unt de shea sau cu apa, se aplica pe piele si se lasa sa actioneze, dupa care se clateste cu apa din abundenta. Pentru efecte maxime, mastile pentru fata cu spirulina se aplica de doua ori pe saptamana. De asemenea, tot cu spirulina, iti poti crea propria crema de fata, cu ingrediente naturale.

Spirulina pentru par

Bogata in acizi grasi esentiali, spirulina imbunatateste aspectul parului. Hraneste si hidrateaza firul de par de la radacina pana la varf, oferindu-i o stralucire naturala. Se pot aplica masti pe baza de spirulina, cu ulei de cocos, de argan, migdale dulci sau avocado.

In concluzie

Un tratament cu spirulina iti va fi util pentru sanatatea mai multor organe, oferindu-ti un tonus bun, un corp tanar si sanatos. Curele cu spirulina mai sunt recomandate si pentru mentinerea sanatatii creierului, a sistemului cardiovascular, impotriva anemiei, precum si persoanelor care au o dieta bazata pe alimente vegetale. Urmand principiul care spune ca e mai bine sa previi decat sa tratezi, spirulina este un supliment alimentar pe care e bine sa-l ai in alimentatia zilnica.