turte vegane cu porumb
turtele vegane cu porumb sunt o mâncare consistenta, ideala pentru micul dejun. Serviti cu avocado sau cu sos.
Ingrediente:
1 conserva de porumb dulce, scurs
200g tofu
1 lingurita sare
1 lingurita garam masala
un vârf de pudra de chilli (optional)
1 ¼ lingurita de praf de copt
½ 1 lingurita bicarbonat
2 linguri de suc de lamâie
coriandru proaspat macinat
1 catel de usturoi , tocat marunt
110g faina de naut
60 ml lapte vegetal neîndulcit sau apa
Mod de preparare:
Într-un bol mare amestecati toate ingredientele, cu exceptia uleiului. Amestecati pâna obtineti o masa fina, omogena, fara cocoloase.
Aluatul ar trebui sa fie gros, dar trebuie sa poata fi luat cu lingura.
Lasati aluatul deoparte pentru 5 minute pentru a permite prafului de copt si bicarbonatului sa îsi faca efectul.
Într-o tigaie, încalziti putin ulei vegetal – cu cât folositi mai mult ulei, cu atât vor deveni mai crocante.
În tigaia încinsa, puneti o lingura de aluat. Apasati usor cu lingura doar cât sa turtiti un pic forma. Lasati la gatit câte 2 minute pe fiecare parte.
Serviti cu gem, coriandru proaspat sau suc de lime.
Pofta buna!
Sursa: biona.co.uk