tzatziki
tzatziki este un sos grecesc care se serveste alaturi de diferite feluri de mâncare. Exista mai multe retete de tzatziki, în functie de ingredientele disponibile si de gusturi. Se poate adauga si otet, piper alb, marar, piper negru, radacina de patrunjel.
Sos tzatziki
timp de preparare: 15 minute
Numar de portii: 6
Dificultate: usor
Ingrediente:
- 350 g de castraveti proaspeti, decojiti, fara sâmburi (taiati în bucati)
- 1 lingurita de sare de Himalaya
- 2 – 3 catei de usturoi
- 350 g iaurt natural
- 30 g ulei de masline
- 10 g otet (optional)
- 5 crengute de marar (tocat)
Mod de preparare:
Într-un recipient se adauga castravetii si sarea si se zdobesc. Se amesteca timp de 5 minute. Se pune într-o sita si se lasa la scurs timp de 10 minute.
Într-un blender se pune usturoiul zdrobit.
Se adauga castravetii, uleiul de masline, iaurtul, otetul si mararul. Se amesteca timp de 15 secunde. Se transfera într-un castron si se lasa la rece.
Sfaturi:
- Otetul se poate înlocui cu suc de lamâie
- Sosul tzatziki poate fi servit si ca gustare, pe pâine prajita.