Stil de viata sanatos

Ulei de ricin – Proprietati medicinale si cosmetice

     Uleiul de ricin este cunoscut în primul rând datorita proprietatilor sale laxative. În plus, acesta poate atenua durerile de cap si de spate. Este foarte utilizat în industria cosmetica.

     Uleiul de ricin are o multime de proprietati medicinale si cosmetice. Iata câteva dintre ele!

     Proprietati medicinale:

  • Efect laxativ – acesta actioneaza asupra intestinului si stimuleaza peristaltismul.
  • Împotriva durerilor de cap, spate si burta – cataplasmele fierbinti cu ulei de ricin alina durerile. O bucata de tifon se îmbiba în ulei cald si se aplica pe zona dureroasa. Se aplica o folie pentru a mentine temperatura pentru mai mult timp.

     Proprietati cosmetice:

  • Par si scalp – excelent ca masca pentru par. Poate fi amestecat si cu alte tipuri de ulei. Uleiul se maseaza pe par si scalp. De asemenea, se poate amesteca cu galbenusuri de ou. Acest amestec face parul moale, matasos si stralucitor. Aplicate cu regularitate, mastile cu ulei de ricin fortifica parul si îl fac mai sanatos.
  • Gene si sprâncene – uleiul de ricin se poate aplica pe gene si pe sprâncene. trebuie sa se evite contactul cu ochii. Efectul tratamentului? Gene si sprâncene mai bogate.
  • Pielea aspra de pe coate si genunchi – masata frecvent cu ulei de ricin, pielea de pe coate si de pe genunchi se înmoaie. Pentru pielea calcâielor se poate prepara un amestec din ulei de ricin si crema hidratanta.
  • Demachiant – amestecul se pregateste astfel:  1/10 ulei de ricin si 9/10 ulei de sâmburi de struguri (piele uscata), ulei de jojoba (ten gras) sau ulei de migdale dulci (ten normal).

 

ulei de ricin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *