Ulei din seminte de susan presat la rece 100 ml Solaris

Producator: Solaris

| Pretul include TVA |

Cod: solaris147
Producator: Solaris
Cod: solaris147
(30 recenzii)

14,00 lei

3 în stoc

3 în stoc

Comanda telefonic (Luni-Vineri: 08:00-16:30)

TRANSPORT GRATUIT la plata cu cardul, pentru comenzile peste 149 lei! Pentru comenzile sub 149 lei, transportul costă doar 14.9 lei

Cumpără produse de minim 150 de lei și primești Arahide 50g CADOU!

Consulta pagina Ofertele Lunii pentru reducerile din luna aceasta

Descriere Ulei din seminte de susan presat la rece 100 ml Solaris

Descriere

Ulei din seminte de susan presat la rece 100 ml Solaris 

Ulei obtinut pe presa Solaris, prin presarea la rece a semintelor de susan. Dupa presare uleiul este decantat si apoi filtrat printr-un filtru de bumbac natural, asigurând astfel o calitate superioara a uleiului obtinut. Uleiul de susan este cel mai rezistent ulei la oxidare si este stabil la temperatura camerei. Punctul de ardere este de 177 grade pentru uleiul de susan presat la rece. Este folosit cu succes la prepararea pastelor, a salatelor crude si a diferitelor preparate cu peste.

Stiai ca susanul este printre primele seminte cultivate în scopul extractiei de ulei? Uleiul de susan este un tip de ulei folosit de mii de ani în scop alimentar, cosmetic si terapeutic deopotriva. Este unul dintre cele mai apreciate remedii naturale mai ales în medicina traditionala ayurvedica, specifica Indiei. În tarile asiatice (Coreea, China, Japonia), uleiul de susan este folosit uzual în gastronomie, similar modului în care uleiul de masline este specific gastronomiei tarilor mediteraneene.

Uleiul de susan este obtinut cu ajutorul presei Solaris, prin presarea la rece a semintelor de susan, urmata de decantarea si filtrarea printr-un filtru de bumbac natural a uleiului obtinut, pentru a asigura o calitate superioara a acestuia.

Uleiul de susan presat la rece este bogat în lipide sanatoase, minerale, antioxidanti si alti fitonutrienti specifici, asa cum ne indica si valorile nutritionale pentru 100 ml de ulei de susan:

  • Grasimi – 100 g din care: acizi grasi mononesaturati (Omega 9) – 39,7g; acizi grasi polinesaturati (omega 6) – 41,7g; acizi grasi saturati (palmitic, stearic etc) – 14,2g
  • Glucide – 0
  • Proteine – 0
  • Valoare energetica – 884 kcal

Uleiul de susan este bogat în micronutrienti importanti pentru sanatatea organismului:

  • vitamine – E (în special), vitamine din complexul B (în special B6, B1), K;
  • minerale – calciu (în special), magneziu, fier, zinc, mangan, cupru.
  • fitosteroli (în special beta-sisterol) – susanul este una dintre cele mai importante surse de fitosteroli, ce au un efect benefic asupra colesterolului;
  • antioxidanti – sesamina si sesamol, tocoferoli

Întrebuintarile uleiului de susan

Uleiul de susan presat la rece Solaris poate fi folosit în uz intern si extern.

Includerea într-o alimentatie sanatoasa a uleiului de susan îti poate aduce doar beneficii, prin aportul de lipide sanatoase, nesaturate. Poti adauga ulei de susan la prepararea pastelor, a retetelor asiatice de taitei (noodles), la salatele crude sau salate calde (de exemplu: cu cartofi, quinoa) sau la diverse dressing-uri pentru salate, sosuri, diferite preparate pe baza de peste sau legume coapte ori calite în tigaie.

În gastronomie, uleiul de susan este unul dintre uleiurile cele mai rezistente la oxidare si este stabil la temperatura camerei. Punctul de ardere pentru uleiul de susan presat la rece este de 177°C.

Uleiul de susan poate fi folosit si în uz extern, ca produs cosmetic. Îl poti folosi ca un ulei emolient pentru îngrijirea pielii, pentru corp sau ten. Este un ulei indicat mai ales pentru pielea uscata, descuamata si pentru tenul matur, ridat ori sensibil. Poate fi folosit si ca ulei pentru masaj.

Poti aplica uleiul de susan ca atare, direct pe piele sau în combinatie cu uleiuri esentiale, cu diverse alte ingrediente (pentru prepararea de creme, lotiuni, balsamuri pentru ten si corp), în compozitia unei creme naturale pentru ungerea pielii înainte de expunerea la soare. Poti folosi uleiul de susan si în compozitia unor unguente pentru masajul local al zonelor cu dureri articulare, dar si ca balsam natural pentru îngrijirea parului, îndeosebi a parului uscat si a firelor despicate.

Informații suplimentare
Greutate 0,1 kg
Producatori
Produse Bio Nu

Recenzii Clienti

5
30 recenzii
30
0
0
0
0

30 de recenzii pentru Ulei din seminte de susan presat la rece 100 ml Solaris

Sterge filtre

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Disclaimer

*Oferte valabile în limita stocului disponibil!
* Biosano.ro nu susține existența alimentelor minune. Produsele prezentate pe site sunt eficiente doar atunci când sunt integrate într-un stil de viață sănătos, iar suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată.

* Rețineți că doar un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată asigură buna funcționare a organismului și vă va ajuta să vă mențineți în formă.
* De asemenea, toate informațiile din site sunt publicate cu rol informativ și nu trebuie să înlocuiască sfaturile, prescripțiile medicului sau a specialistului în nutriție. De aceea, înainte de a achiziționa suplimente alimentare, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră.
* Țineți cont că suntem diferiți, iar efectele unui produs, pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, stare de sănătate, vârstă și alți factori.
* Vă încurajăm să trăiți sănătos, să adoptați un stil de viață armonios, cu o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cu activitate fizică și atitudine pozitivă. Cu siguranță rezultatele eforturilor dumneavostră de menținere a sănătății vor da roade.

Produse vizualizate recent