Stil de viata sanatos

Uleiul de argan – ulei cosmetic, medicinal si alimentar

     Cunoscut si sub numele de „aur lichid”, uleiul de argan este unul dintre cele mai scumpe uleiuri din lume, în principal din cauza disponibilitatii reduse si a procesului durabil de obtinere. Datorita proprietatilor sale uimitoare, acest ulei este folosit din ce în ce mai mult în industria cosmetica.

     Acest ulei miraculos contine o cantitate foarte mare de vitamina E, numita si „vitamina tineretii”, si o concentratie mare de acizi grasi esentiali Omega-3, -6 si -9.

     Uleiul de argan este un ulei extravirgin presat la rece, din cele mai calitative seminte, ale arborilor care cresc într-o zona protejata de UNESCO.

     Uleiul de argan în alimentatie

     Uleiul de argan nu este recomandat pentru prajit. Este ideal pentru a fi folosit pentru a asezona salatele, marinatele si pentru a fi adaugat în diverse preparate alimentare. Dupa deschidere, se depoziteaza într-un loc racoros si întunecat si se consuma într-un timp cât mai scurt.

     Uleiul de argan în cosmetica

     Nu fara motiv acest ulei a fost numit „elixirul tineretii”! Are proprietatea de a netezi ridurile fine, de a combate problemele pielii si alte intemperii. Uleiul de argan este folosit pe scara larga în creme, balsamuri de buze, sapunuri, uleiuri pentru plaja, si tot felul de masti si produse cosmetice pentru par si fata.

     Este ideal pentru pielea matura, deoarece previne aparitia ridurilor si le extompeaza pe cele existente. Are proprietatea de a proteja si regenera pielea. Uleiul de argan previne deshidratarea pielii, calmeaza iritatiile, are efect antiinflamator, revitalizeaza încetineste procesul de îmbatrânire, îmbunatateste elasticitatea pielii, reduce acneea, herpesul, alergiile si arsurile solare. Stimuleaza regenerarea celulelor. Întareste unghiile si repara firele de par despicate. Hidrateaza si protejeaza împotriva caderii parului si îl hraneste în profunzime.

     Uleiul de argan în medicina

     Uleiul de argan reduce nivelul colesterolului „rau”, contribuind în acest fel la prevenirea aparitiei bolilor de inima. Contine de 2 ori mai multa vitamina E decât uleiul de masline. Vitamina E are rol antioxidant, protejând organismul împotriva factorilor nocivi.

     De asemenea, uleiul de argan contine gliceride cu proprietati antiinflamatorii. Poate fi utilizat ca supliment alimentar. Reduce riscul de aparitie a cancerului mamar, de prostata sau de piele. Vindeca bolile de piele.

     Consumat zilnic, uleiul de argan ne ajuta sa ne mentinem starea de sanatate, pe principiul ca este mai simplu sa previi decat sa tratezi.

 

ulei de argan