Noutati

Uleiul de cocos – ce te convinge sa il incerci

Uleiul de cocos este asociat cu tot felul de tratamente si ritualuri de îngrijire, este bun, de asemenea, si pentru consum. Care este însa explicatia acestui fenomen? Pentru ca popularitatea unui astfel de produs a explodat pur si simplu în ultimul timp, explicam pe larg ce este, de ce este indicat si care motive te conving de fapt sa îl încerci.

stiai ca… uleiul de cocos este unic prin compozitia sa? Este singurul care are 90% acizi grasi în componenta. Se regaseste în magazine în variante rafinate, dar acesta nu poarta adevarata valoare nutritionala a uleiului de cocos pur. Asadar, recomandarea este de a te orienta spre cele virgine sau chiar extravirgine, ulei de cocos nerafinat – acestea presupun extractia uleiului prin presare la rece a pulpei de cocos proaspata sau uscata. Astfel sunt pastrate toate proprietatile.

ulei de cocos

Un ulei de cocos de calitate se distinge prin însasi compozitia si textura sa. Asa îti poti da seama ca prin compozitia sa uniforma este de calitate superioara. De asemenea, cele bio au certificarea în acest sens, dupa cum sunt produsele din magazinul nostru.

Uleiul de cocos are întrebuintari multiple

Spun adeptii ritualurilor de beauty bazate pe produse naturale ca nu ar fi bine sa pui pe piele si ten ceea ce tu nu ai consuma. Asadar, din aceasta perspectiva se pare ca uleiul de cocos este ideal, întrucât poate fi consumat ca atare, în diferite preparate sau poate fi folosit pentru îngrijire.

� Cosmetic

Cu a sa compozitie uleioasa si hidratanta uleiul de cocos poate fi folosit drept masca de par. Ofera stralucire, previne aparitia firelor despicate, astfel ca rezultatul va fi un par sanatos, matasos si stralucitor.

Cât priveste pielea si tenul, acest tip de ulei este intens hidratant. Ajuta la fixarea fibrelor de colagen, vindeca rapid epiderma si are un usor efect antioxidant.

Uleiul de cocos poate fi de asemenea folosit la masaje pentru celulita, ca balsam de buze sau alaturi de zat de cafea ca exfoliant natural. Aplicat înainte de expunerea la soare, cu produse SPF, poate accelera bronzarea. În cazul barbatilor poate fi indicat drept înlocuitor de spuma de ras. Combate inflamatia pielii, deci este indicat si pentru tenul afectat de acnee. Folosit pe post de demachiat – de ce nu? – sau ca remediu pentru calcâie crapate si uscate, din punct de vedere cosmetic se poate spune ca foloseste la aproape orice.

ulei cocos

� În bucatarie si gospodarie

Folosit pentru curatarea mobilei, uleiul de cocos poate fi un ingredient la îndemâna pentru situatii în care doresti sa mizezi mai degraba pe natural. Da luciu pielii, elimina rugina si înlocuieste cu succes cremele pentru întretinerea încaltamintei.

De asemenea, poate fi folosit la deserturi, pentru copt, înlocuind untul sau si mai bine, margarina. În general, înlocuieste cu succes orice tip de ulei vegetal. O varianta sanatoasa este de a folosi ulei de cocos pentru a prepara drajeuri, alternativa la bomboanele din comert.

� Pentru organism

Uleiul de cocos consumat regulat poate avea influenta asupra organismului. Este recomandat în acest sens uleiul de cocos alimentar, produs diferit. Acesta nu are miros si deci nu va schimba gustul preparatelor.

Printre beneficiile consumului de ulei de cocos se numara îmbunatatirea somnului, a digestiei, ajuta la absorbtia calciului si magneziului. Poate reduce apetitul exagerat, daca este consumat înainte de masa. Nu în cele din urma, prin compozitia sa nutritiva si datorita texturii, este ideal în prepararea smoothie-urilor, a shake-urilor proteice, a batoaneler energizante, iar despre acestea se stie ca sunt sanatoase, satioase si gustari ce pot fi consumate în fiecare zi.

Uleiul de cocos poate fi achizitionat din cadrul magazinului nostru online, biosano.ro, în cantitati diferite, în functie de scopul propus la utilizarea sa.