Noutati, Stil de viata sanatos

Uleiul de peste – cat este de important pentru consum si de ce

Probabil am auzit cu totii ca una din indicatii pentru o viata sanatoasa si echilibrul organismului tine de consumul regulat de ulei de peste. Motivul poate fi redus la importanta  acestuia si anume ca are un continut ridicat de acizi grasi, omega 3. Pe lista alimentelor bogate în acest tip de acizi grasi se numara si semintele de in, cânepa, legumele precum conopida sau varza de Bruxelles.

Uleiul de peste este negresit o doza de sanatate pura. Este cunoscut mai ales pentru rolul sau în sustinerea functiei cognitive. trecem în revista de ce este important consumul de ulei de peste, inclusiv în cazul copiilor.

ulei-de-peste

Sustine dezvoltarea si sanatatea creierului

Un principal beneficiu al consumului uleiului de peste se refera la dezvoltarea cognitiva. Studiile arata ca în cazul oricui, de la copii la adulti, uleiul de peste are acest efect benefic, datorita continutului sau de omega 3. Pe termen lung poate preveni aparitia unor afectiuni. În orice caz, riscul de dementa spre exemplu este mai scazut pentru cei care urmeaza o dieta bogata în acizii grasi omega 3.

Alte studii arata ca exista o legatura între uleiul de peste si depresia, tulburarile bipolare sau schizofrenia.

Contribuie la sanatatea inimii

Uleiul de peste contine grasimi bune, astfel ca poate contribui la scaderea colesterolului, ajuta în preventia unor boli cardiovasculare, reglând tensiunea arteriala si procesul de coagulare a sângelui. Aici un rol important îl are substanta numita prostaglandina, produsa ca urmare a consumului de ulei de peste.

totodata, pentru cei cu probleme de ritm cardiac, de artimii, uleiul de peste poate ajuta la tratarea acestei afectiuni, stabilizând bataile inimii.

Întregul organism iubeste uleiul de peste

Acest tip de ulei ajuta în sens multiplu întregul organism. trecem în revista alte câteva actiuni ale acestuia:

–  Ajuta sistemul imunitar sa faca  fata mai bine virusilor si germenilor. Efecte deosebite se remarca în afectiuni autoimune.

–  Sustine functionarea optima a organismului si întârzie îmbatrânirea, datorita faptului ca distruge radicalii liberi.

–  Sustine vederea, combate evolutia problemelor care afecteaza vederea centrala, ca urmare a îmbatrânirii.

–  Poate ameliora afectiuni diverse, prin reducerea inflamatiilor.

–  Se cunosc beneficii pentru par si piele, de asemenea. O dieta echilibrata este o sursa sigura pentru par sanatos si piele. În ceea ce priveste sanatatea scalpului si a podoabei capilare, uleiul de peste hraneste foliculii si astfel îmbunatateste ritmul de crestere si sanatatea parului. La nivelul pielii actiunea este remarcata de asemenea, prin faptul ca aceasta devine mai ferma si fina, unghiile mai tari si mai putin casante.

Uleiul de peste ca recomandare pentru copii

Din nou vorbim despre recomandarea principala, aceea de a consuma ulei de peste datorita avantajelor ce au legatura cu dezvoltarea cognitiva. Specialistii vorbesc si despre efectul asupra sistemului osos si per total despre dezvoltarea armonioasa.

Uleiul de peste, într-o formula adaptata conform grupei de vârsta, poate fi administrat înca din primele saptamâni de viata. Este un supliment complex ce nu cunoaste contraindicatii.

În oferta noastra veti gasi uleiul de peste sub forma de capsule moi, ce se administreaza zilnic. Contine nimic mai mult decât acest ulei pur si bogat în nutrienti. Dozele sunt cele recomandate la scara larga, dar pentru cazuri precum femei însarcinate, care alapteaza sau pentru cei care se afla sub tratament cu produse anticoagulante, sfatul unui specialist este de preferat.

Desigur, o dieta sanatoasa este punctul de plecare pentru un organism sanatos, un tratament la îndemâna oricui. Presupune rigori si de aceea pare mai usor sa fim neglijenti din acest punct de vedere. Consumul de peste este o recomandare, dar mai cu seama si uleiul de peste trebuie introdus ?n rutina alimentara, datorita beneficiilor complexe de care da dovada.

Va asteptam în cadrul paginii noastre https://www.biosano.ro pentru comenzi.