Xilitolul – zaharul sanatos!
Xilitolul este un compus chimic organic, care este dulce la gust. Este o substanta cristalina alba care are gust si arata ca zaharul. Acesta provine din Finlanda. Cele mai frecvent este derivat din mesteacan si coceni de porumb. În forma sa naturala apare si în fructe, fructe de padure, legume si ciuperci.
Xilitolul este complet sigur, indiferent în ce cantitati l-am consuma. Fiecare dintre noi produce zilnic aproximativ 15 g de xilitol în mod normal, în timpul metabolismului. Se asimileaza treptat si are o putere calorica cu 40% mai mica decât ceilalti carbohidrati.
Care sunt beneficiile xilitolului?
-
Întareste sistemul imunitar
-
Lupta împotriva bolilor cronice, degenerative
-
Încetineste procesul de îmbatrânire
-
Reduce placa dentara
-
Elimina respiratia urât mirositoare
-
Contribuie la mentinerea unui nivel optim de minerale
-
Are proprietati antibacteriene
-
Mareste absorbtia calciului (previne osteoporoza)
-
Reduceraspunsulglicemicdupa masa
Este recomandat pentru cei care tin dieta, deoarece ofera organismului cu 40% mai putine calorii decat zaharul. Xilitolul se poate consuma în orice cantitate, chiar si de diabetici. Acesta este complet sigur, nu ridica nivelul de zahar sau de insulina si în plus îmbunatateste sensibilitatea celulelor la persoanele cu rezistenta la insulina. Este, de asemenea, utilizat ca o masura preventiva împotriva infectiei bacteriene a plamânilor si a bronhiilor, si la pacientii cu fibroza chistica.
Xilitolul este o alternativa excelenta la zaharul obisnuit. Câstiga din ce în ce mai multa popularitate. Încearca-l si nu vei regreta!