Zahar de cocos 150g Solaris

Producator: Solaris

| Pretul include TVA |

Cod: solaris178
Producator: Solaris
Cod: solaris178

10,70 lei

Stoc Limitat

Stoc Limitat

Comanda telefonic (Luni-Vineri: 08:00-16:30)

TRANSPORT GRATUIT pentru comenzile peste 149 lei! Pentru comenzile sub 149 lei, transportul costă doar 14.9 lei

Cumpără produse de minim 150 de lei și primești Arahide 50g CADOU!

Consulta pagina Ofertele Lunii pentru reducerile din luna aceasta

Descriere Zahar de cocos 150g Solaris

Descriere

Zahar de cocos 150g Solaris

Zaharul de Cocos are un gust asemanator caramelului. Este un indulcitor natural, obtinut prin evaporare, din nectarul florilor cocotierului. Inlocuieste cu succes zaharul alb in alimentatia sanatoasa. Contine glucide, potasiu, fier, zinc, vitamine din complexul B, polifenoli si inulina. Previne cresterea brusca a glicemiei datorita indicelui glicemic mic si inulinei din compozitie. Alte beneficii ale zaharului de cocos: confera energie, sustine sanatatea gastro-intestinala, ajuta la refacerea echilibrului electrolitilor in urma eforturilor fizice intense. Ideal pentru indulcirea limonadei, ceaiului, laptelui, in budinci si deserturi coapte.

Beneficii produs

Recomandam pentru inlocuirea zaharului alb

Contine glucide si vitamine din complexul B

Ingrediente

Nectar cristalizat din flori de nuca de cocos.

Valori nutritionale

Tabelul valorilor medii nutritionale pentru 100 g zahar de cocos ne indica componenta macronutrientilor:

Glucide – 95,01 g (din care zaharuri – 82,12 g);

Proteine – 1,26 g

Grasimi – 0,38 g

Sare – 0

Valoare energetica – 388,5 kilocalorii

Zaharul de cocos este bogat in carbohidrati, in special in zaharuri (70-80% sucroza, glucoza si fructoza) si are un continut caloric si un indice glicemic mai mic decat al zaharului alb. O lingurita de zahar (aproximativ 6g) contine aproximativ 5,7 g glucide si aproximativ 23 de kilocalorii.

Spre deosebire de zaharul alb care nu contine nutrienti, regasim in compozitia zaharului de cocos urmatoarele vitamine si minerale:

vitamina C, vitamine din complexul B (B1, B2, B3, B4, B10);

minerale: potasiu (mai ales), dar si fier, magneziu, zinc, sodiu, calciu.

indice glicemic mic sau mic spre mediu – indicele glicemic al zaharului de cocos a fost masurat de mai multe organizatii internationale, cele mai multe studii atribuindu-i acestuia un indice glicemic mic sau mic spre mediu (intre 35-54). Indicele glicemic al zaharului de cocos este mai mic decat al zaharului alb care are un indice glicemic mare, de 60-70.

Zaharul de cocos contine, de asemenea, polifenoli, antioxidanti si inulina (un tip de fibra solubila care are proprietatea de a incetini viteza de eliberare a glucidelor in sange, dupa mese).

Beneficii ale zaharului de cocos

Zaharul de cocos face parte din categoria indulcitorilor naturali si este mult mai sanatos decat zaharul intrucat nu este supus proceselor de rafinare, nu contine substante sintetice sau ingrediente artificiale si, astfel, nu ii este alterat continutul de vitamine, minerale si de alti nutrienti. Consumat in doze moderate, zaharul de cocos iti ofera urmatoarele beneficii:

previne cresterea brusca a glicemiei – masurarea indicelui glicemic reprezinta o modalitate de a determina modificarile ce apar dupa consumarea unor alimente ce contin zaharuri. Consumul repetat al unor alimente cu un indice glicemic mare (precum zaharul alb) conduce la cresterea brusca a glicemiei si uneori chiar poate declansa rezistenta la insulina. De asemenea, poate predispune organismul la obezitate.

sustine sanatatea gastro-intestinala – continutul de inulina al zaharului de cocos detine abilitatea de a stimula cresterea bifidobacteriilor din microflora intestinala (aceleasi tipuri de bifidobacterii care se regasesc in mod obisnuit in suplimentele prebiotice).

contine un procent mai mic de fructoza – conform unor surse, fructoza reprezinta un tip de glucide care este convertit rapid in grasime in interiorul organismului. Fructoza este descompusa cu o mai mare greutate de catre ficat, in urma acestui proces rezultand formarea trigliceridelor (o forma de grasime).

poate contribui la reglarea lichidelor din organism – datorita continutului de potasiu, magneziu si sodiu, zaharul de cocos poate regla nivelul de apa din organism, putand reface echilibrul electrolitic, in special in cazul sportivilor si persoanelor care depun un efort fizic considerabil.

Cum poti consuma zahar de cocos

Zaharul de cocos sau nectarul cristalizat din flori de nuca de cocos (cum mai este el denumit) poate fi folosit in acelasi mod ca zaharul alb. In plus, arata similar, are un gust asemanator zaharului brun, se dizolva si topeste in acelasi mod ca zaharul din trestie de zahar si te poti bucura in acelasi timp de beneficiile utilizarii unui indulcitor complet natural, nerafinat, care are in compozitie unii nutrienti valorosi.

Poti adauga zahar de cocos la bauturile favorite, la ciocolata calda, la ceai, cafea sau cafea din cicoare, limonada, lapte sau iaurt (inclusiv la cele vegetale). De asemenea, il poti folosi ca un indulcitor aromat pentru diverse budinci (de exemplu: budinca de chia), creme, in compozitia inghetatei, a cerealelor sau a orezului cu lapte, ca topping pentru clatite, gofre sau salate de fructe.

Precautii

Desi contine unii nutrienti benefici pentru organism, zaharul de cocos, intocmai precum majoritatea indulcitorilor, este o sursa bogata de zaharuri si calorii. Din acest motiv, este recomandat consumul unei cantitati mici si folosirea cu moderatie a zaharului de cocos, precum si a oricaror indulcitori.

Excesul de zahar adaugat in dieta poate genera efecte adverse precum agravarea inflamatiilor, nivel crescut al glicemiei, acumularea unor kilograme in plus si poate predispune la riscul aparitiei bolilor cardiovasculare, a sindromului metabolic si la cresterea nivelului colesterolului LDL si a trigliceridelor.

Recomandam consultarea unui medic nutritionist inainte de consumul zaharului de cocos, in cazul in care prezinti simptomele unor boli grave si in special in cazul diabetului, a bolilor metabolice, hepatice sau renale.

 

Dacă ești în căutarea unui indulcitor natural, pe Biosano.ro ai sute de opțiuni din care poți alege. Înlocuiește zahărul cu alternative mai sănătoase.

Informații suplimentare
Greutate 0,15 kg
Producatori

Produse Bio

Nu

Recenzii Clienti

0 recenzii
0
0
0
0
0

Nu există recenzii până acum.

Numai clienții autentificați, care au cumpărat acest produs, pot să scrie o recenzie.

Disclaimer

*Oferte valabile în limita stocului disponibil!
* Biosano.ro nu susține existența alimentelor minune. Produsele prezentate pe site sunt eficiente doar atunci când sunt integrate într-un stil de viață sănătos, iar suplimentele alimentare nu pot înlocui o dietă echilibrată.

* Rețineți că doar un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată asigură buna funcționare a organismului și vă va ajuta să vă mențineți în formă.
* De asemenea, toate informațiile din site sunt publicate cu rol informativ și nu trebuie să înlocuiască sfaturile, prescripțiile medicului sau a specialistului în nutriție. De aceea, înainte de a achiziționa suplimente alimentare, sfătuiți-vă cu medicul dumneavoastră.
* Țineți cont că suntem diferiți, iar efectele unui produs, pot varia de la o persoană la alta în funcție de stilul de viață, metabolism, stare de sănătate, vârstă și alți factori.
* Vă încurajăm să trăiți sănătos, să adoptați un stil de viață armonios, cu o dietă bogată în fructe și legume proaspete, cu activitate fizică și atitudine pozitivă. Cu siguranță rezultatele eforturilor dumneavostră de menținere a sănătății vor da roade.

Produse vizualizate recent