Spirulina si Chlorella sunt doua alge de culoare verde-albastra cu dimensiuni microscopice. Se numara printre cele mai puternice surse de nutrienti de pe planeta. Ce le asemenea cel mai mult este continutul bogat de clorofila, pigmentul verde prezent in orice planta si responsabil pentru fotosinteza. Consumate impreuna, acestea energizeaza organismul, fortifica sistemul imunitar, ofera o stare de bine si sunt capabile chiar sa trateze boli grave.

 

Spirulina si Chlorella

 

spirulina si chlorella

 

 

Spirulina

 

Spirulina este sursa bogata de fier, proteine de origine vegetala (60 – 70% din componenta) si este utilizata de mii de ani. Contine vitamine din complexul B, E si betacaroten. Substantele nutritive din componenta spirulinei sunt usor de recunoscut si asimilat de catre organismul uman. Este bogata in vitamina B12, vitamina ce se gaseste indeosebi in produsele de origine animala.

 

Chlorella sau Clorela in lb. romana

 

Chlorella are o cantitate mai mare de clorofila decat spirulina, fiind foarte utila in procesul de eliminare a toxinelor din organism. Chlorella este introdusa si in dieta astronautilor pentru a-i proteja impotriva efectelor nocive ale radiatiilor din spatiu. Imbunatateste starea generala de sanatate, intareste imunitatea si ajuta organismul sa lupte impotriva bolilor si a factorilor externi nocivi.

 

Vitamine Chlorella si Spirulina

 

Spirulina si chlorella se completeaza reciproc, fiind recomandat sa se consume impreuna. Aceste doua alge minune asigura organismului plaja intreaga de vitamine: A, E, C, B1, B2, B3, B5, B6, B12 si K, calciu, fier, magneziu, iod, fosfor, potasiu, zic si acizi grasi esentiali de timp Omega. Daca va intrebati de unde au pestii Omega-3, raspunsul este simplu: din alge precum spirulina si chlorella!

 

spirulina si clorela

 

Cele doua alge contin aminoacizi, inclusiv pe cei esentiali: izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilanina, treonina, triptofan si valina. Acestia nu pot fi produsi de catre organismul uman, prin urmare trebuie sa ii luam din alimentatie. Au rol in sintetizarea unor substante importante pentru buna functionare a corpului uman.

 

Previn cancerul!

 

Studiile au aratat ca spirulina si chlorella au capacitatea de a elimina celulele canceroase din organism. Se pare ca aceste doua alge minune determina organismul sa functioneze la capacitatea maxima si sa impiedice dezvoltarea celulelor maligne. De asemenea, spirulina si chlorella sunt deosebit de utile in timpul tratamentului chimioterapeutic, deoarece ajuta organismul sa se vindece mai repede.

 

 Ajuta inima si creierul

 

Contin acizi grasi esentiali cu rol in functionarea optima a creierului si a inimii. Impiedica formarea aterosclerozei. Imbunatatesc functiile psihice si normalizeaza tensiunea arteriala. De asemenea, spirulina si chlorella reduc nivelul colesterolului „rau” si il normalizeaza pe cel „bun”. Spirulina si chlorella ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor, grabind procesul de vindecare. Sunt ideale in perioade de covalescenta, in timpul tratamentelor cu produse medicamentoase, in caz de gripa si raceala, doarece au un impact pozitiv asupra sistemului imunitar, ajutand organismul sa se vindece singur.

 

Vezi aici produsele noastre: Spirulina in magazin si Chlorella in magazin

 

Imunitate la alte boli

 

Un aspect foarte important legat de cele doua alge minune este faptul ca induc bazicitate in organism. Studiile au aratat ca bolile se dezvolta in medii acide. Din pacate, majoritatea dintre noi au o dieta bazata pe produse cu ph acid, creand un mediu propice pentru boli. De aceea este idicat sa consumam cat mai multe produse alcaline, cum sunt spirulina si chlorella, pentru a impiedica dezvoltarea bolilor. Printre bolile si afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul curelor cu spirulina si chlorella se numara: cancerul, obezitatea, ateroscleroza, depresia, hipoglicemia, afectiuni ale ficatului, ulcerul gastric, infectiile, hipertensiunea, bolile degeneratice, s.a.

 

In concluzie

 

Spirulina ci chlorella nu sunt recomandate doar persoanelor care sufera de diverse boli si afectiuni. Din contra, este recomandat sa consumam in fiecare zi aceste alge in scop profilactic, pentru a ne intari organismul si pentru a ne simti bine zi de zi. Spirulina si chlorella sunt alimente care nu trebuie sa lipseasca din dieta niciunei persoane.