Produse BIO

Afișez toate cele 11 rezultate

Afișez toate cele 11 rezultate

Breakfast Detox din seminte de canepa ECO 300g Canah

în stoc

31,90 lei
Adaugă în coș

Granola cacao cu canepa Eco 400 g Canah

în stoc

46,30 lei
Adaugă în coș

Granola protein cu canepa Eco 400 g Canah

în stoc

48,70 lei
Adaugă în coș

Pudra proteica de canepa ECO 300 g Canah

în stoc

38,40 lei
Adaugă în coș

Seminte decorticate de canepa ECO 500 g Canah

în stoc

50,50 lei
Adaugă în coș

Shake proteic ECO Fit cu canepa si afine ECO 300 g Canah

în stoc

94,50 lei
Adaugă în coș

Shake proteic ECO Power cu canepa si cacao 300 g Canah

în stoc

85,00 lei
Adaugă în coș

Shake proteic Imuno Hemp Up cu canepa si catina ECO 300 g Canah

în stoc

88,00 lei
Adaugă în coș

Ulei de canepa cu chilli ECO 100ml Canah

în stoc

26,70 lei
Adaugă în coș

Ulei de canepa cu usturoi ECO 100ml Canah

în stoc

28,00 lei
Adaugă în coș

Ce înseamnă BIO și care este diferența între BIO, ECO sau ORGANIC?

BIO, ECO sau organic sunt cuvinte sinonime, ele desemnând același lucru, dar fiind folosite în regiuni diferite. Cuvântul „organic” este folosit cu precădere în Statele Unite, Canada și Anglia, denumirea de BIO sau ECO se folosește în spațiul franco-german. În România, așa cum ne informează și Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (madr.ro) termenul corect este de „agricultură ecologică” (AE). Pentru ca o agricultură să poată fi încadrată drept „ecologică”, aceeași autoritate precizează și condițiile pentru obținerea acestei denumiri:

„În perioada de producţie la fermă se interzice utilizarea organismelor modificate genetic (OMG-uri şi derivatele acestora) a fertilizanţilor şi pesticidelor de sinteză, a stimulatorilor şi regulatorilor de creştere, hormonilor, antibioticelor etc.

În etapa de procesare a alimentelor se interzice folosirea aditivilor alimentari, a substanţelor complementare şi a substanţelor chimice de sinteză, pentru prepararea alimentelor ecologice.”

Cum recunoști un produs BIO? Care este sigla pentru produsele BIO?

Cea mai cunoscută siglă pentru produsele BIO este cel sub forma unui dreptunghi verde, în care apare o imagine stilizată a unei frunze, conturată de 12 steluțe. Aceasta este sigla BIO folosită de statele Uniunii Europene, este obligatorie pentru produsele alimentare preambalate și este însoțită de indicarea locului de producere al materiilor prime agricole, codul organismului de inspecție și certificare, precum și mențiunea „Agricultură UE” (UE Agriculture) sau „Agricultură din afara UE” (Non-EU Agriculture).

Sigla BIO specifică României este de forma unul cerc, în interiorul căruia sunt literele „AE” (Agricultură ecologică). Această siglă certifică faptul că „cel puțin 95% din ingredientele produsului au fost obținute în conformitate cu metoda de producţie ecologică şi produsul respectă regulile de producţie ecologică” (sursa: madr.ro).

De ce BIO?

Atunci când alegem un produs BIO, avem certitudinea că este un aliment curat, necontaminat cu pesticide, fertilizatori sau organisme modificate genetic (OMG). Aceste produse sunt crescute natural, fără îngrășământ chimic, iar animalele de la care provine materia primă (unde este cazul) sunt crescute natural, cu acces la aer liber, și nu sunt hrănite cu antibiotice sau hormoni. În plus, agriculturile organice ajută la reducerea poluării, măresc fertilitatea pământului și ajută la conservarea apelor.

Diferența dintre BIO și natural

Spre deosebire de produsele BIO, eticheta „Natural” sau „100% Natural” nu este reglementată în legislație și nu garantează integritatea produselor întrucât nu există autorități care să le certifice. Prin urmare, nu se poate ști cu siguranță dacă s-au folosit pesticide sau îngrășăminte chimice în cultivarea lor, ori cât de sigur este procesul de producție.  Desigur, există și fermieri care cultivă produse sănătoase, dar nu vor să obțină certificarea BIO întrucât este un proces lung, costisitor și anevoios.

De ce sunt mai scumpe produsele BIO?

Produsele BIO sunt mai scumpe decât cele convenționale întrucât nu se folosesc pesticide pentru a le apăra de dăunători, hormoni pentru creștere rapidă, ori conservanți pentru păstrarea lor timp îndelungat. Prin urmare, agricultura ecologică necesită mai mult timp pentru producerea alimentelor și mai multe resurse, producția de produse BIO fiind mult limitată față de cea ne-ecologică și cu un grad mai mare de perisabilitate.

Afla mai multe pe blogul nostru, aici.